Romanii la Jocurile Olimpice de la Sochi

Cu primavara acasa si iarna in delegatie, romanii isi continua spectacolul la jocurile olimpice de la Sochi. Dupa esecul din 2010 de la Vancouver, din delegatia de 29 de sportivi reprezentanti ai Romaniei, cel mai bun rezultat obtinut a fost locul 10 obtinut de delegatia formata din Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea si Reka Ferencz.
Tot in 2010, pentru prima oara, romanii au participat la proba de skeleton avand drept reprezentant pe Maria Marinela Mazilu, de asemenea cu un rezultat nesatisfacator, sportiva obtinand locul 19 din 19.

sochi-2014

Dupa aceste evenimente nefericite, romanii au ramas doar cu speranta ca de aceasta data va exista un loc pe podium si pentru noi, dar se pare ca nici acum statisticile nu sunt de partea noastra.

A trecut deja o saptamana de cand s-a dat startul Jocurilor Olimpice de Iarna la Sochi, insa romanii nu au obtinut nicio medalie. Dupa o istorie tragica cu o singura medalie obtinuta, bronzul adus de Ion Panturu si Nicolae Neagoe la bob in 1968, se pare ca speranta noastra sta in Eva Tofalvi, sportiva care participa la cea de-a 5-a editie de jocuri olimpice de iarna.

Ne va surprinde si de aceasta data, sau performanta obtinuta la Hochfilzen, Austria, fiind primul roman care a castigat o cursa a cupei mondiale va fi apogeul carierei sale?

Lasă un răspuns