Incepe sezonul de ciclism

Ciclismul se intoarce acasa, in Belgia, in acest weekend, cu doua curse ce sufla in jarul monumentelor Turul Flandrei si Paris-Roubaix. Startul sezonului de clasice este dat de cursele Omloop Het Nieuwsblad si Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Printre favoritii acestor curse se numara: Luca Paolini (Katusha), Sylvain Chavanel (IAM), Sep Vanmaerke (Belkin), Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp), Zdenek Stybar, Niki Terpstra sau Stijn Vandenbergh. Printre participanti se regaseste si Tom Boonen, cel care nu a reusit niciodata sa castige una dintre aceste curse, desi se lauda cu un palmares destul de bogat.

ciclism
Sursa poza: roadcycling.com

Curse pe pavate

Cursa Omloop Het Nieuwsblad se va desfasura sambata, iar editia va purta numarul 69. Ea incepe si se termina in Gent, dupa nu mai putin de 199 de kilometri ce traverseaza Flandra, in stanga-dreapta-sus-jos, precum cusaturile unui om beat. Plutonul ataca 10 catarari pavate, celebrele hellingen, trecand si peste celebrul Muur Kapelmuur, cu 117 kilometri inainte de final. Pe traseu sunt presarate și Taaienberg, Eikenberg sau Molenberg, precum si portiuni plate, din ce in ce mai dese cu cat se apropie de finalul.

Boonen, cel care nu a castigat niciodata aceasta cursa declara: “E o cursa diferita fata de alte curse clasice, fiindca este prima si lumea ruleaza destul de haotic. Noi avem o echipa buna, foarte echilibrata si vom influenta cu siguranta rezultatul final”.

Cursa Kuurne-Bruxelles-Kuurne va avea loc duminica, iar editia va purta numarul 65. Este una dintre singurele curse clasice pe pavate ce poate fi castigata de un non-specialist. Mark Cavendish a facut-o in 2012, dupa care, editia de anul trecut a fost anulata din cauza zapezii abundente. Catararile sunt inghesuite la inceputul traseului, printre ele facandu-si loc si celebra Oude Kwaremont, insa lupta adevarata se da intre oamenii care stiu sa ridice viteza la cote extraordinare.

Din pacate, nicio televiziune din Romania nu va transmite cele doua curse.
Sursa articol: www.gsp.ro

Lasă un răspuns