Care ochi ti se zbate?

Uneori mi se intampla sa se zbata ochiul stang si ma gandesc imediat ca mi s-ar putea intampla ceva rau, iar cand mi se zbate ochiul drept ma gandesc ca e rost de ceva bun in viata mea. In realitate, se produc doar niste contractii ale muschilor, contractii involuntareaa, insa absolut normale. De cele mai multe ori, spasmele ochilor nu dureaza decat cateva secunde sau minute, insa acestea pot fi resimtite si mai multe zile, in cazuri mai rare.

spasm-ochi
Sursa poza: health.india.com

Iata care sunt cauzele principale care determina spasmul ochilor si cateva remedii:
– In primul rand, oboseala, iar ca remediu se recomanda un somn de minim 8 ore pe zi, deoarece este foarte important sa-ti lasi organismul sa se refaca dupa o zi grea.

– O alta cauza a spasmelor ochilor este deshidratarea. Stim ca deshidratarea afecteaza toti muschii, chiar si pe cei din zona ochilor, iar zbaterea ochiului este un semn ca organismul tau nu primeste suficiente lichide. Renuntati la prea multa cafea si incearcati s-o inlocuiti cu ceaiuri sau cu apa plata.

– Stresul afecteaza organismul mai mult decat ne imaginam. Acesta duce la oboseala psihica si fizica, iar de aici si pana la spasme musculare nu mai este decat un pas.
– Lipsa unui aport constant de calciu sau magneziu poate duce la spasme musculare. Incercati sa consumati mai multe lactate, peste, cereale integrale, fasole, orez, grau, ovaz, floarea soarelui sau pepene, care sunt pline de calciu si magneziu.

– Daca ti se zbate ochiul, acest lucru poate prevesti si aparitia anumitor boli precum hipotiroidismul, gripa, sinuzita, anemia, diabetul sau intoxicatia alimentara.

Pentru a opri spasmele avem nevoie de multa odihna pentru ca organismul sa se refaca si muschii sa se relaxeze. Putem aplica comprese reci pentru relaxarea muschilor sau baie fierbinte ne-ar fi de folos.

In concluzie, sa lasam superstitiile la o parte si sa tinem cont de faptul ca atunci cand ni se zbate ochiul, poate fi vorba de o afectiune medicala serioasa.

Lasă un răspuns