Interviu cu un skater

Fiecare copil, are cate o pasiune. Unii iubesc fotbalul si se simt cel mai bine pe terenul de fotbal, altii petrec mult timp in fata calculatorului, jucandu-se diverse jocuri, altii iubesc cartile si petrec mult timp in biblioteca… si lista poate continua.

Copilul meu, are o pasiune despre care eu am aflat mai multe prin intermediul lui. Mi s-a parut interesant sa aflu dedesubturile acestui sport numit skateboarding. In primul rand, pentru a intelege fiecare dintre noi, l-am pus sa-mi explice din ce este compus un skateboard.
Raspunsul lui a fost: Skateboard-ul este compus din deck (placa), rulmenti si patru roti.

andrei-skate

Apoi l-am intrebat: Cand si unde ai folosit prima data un skateboard?, iar el mi-a raspuns: „in 2010, la 11 ani, in spatele blocului”.

Cum a inceput pasiunea ta pentru acest sport? l-am intrebat eu. Raspunsul lui:”Am vazut cativa baieti care faceau niste „scheme”. M-au impresionat si atunci mi-am dorit prima data sa am si eu un skateboard. Mi s-a cumparat cea mai ieftina placa (se uita la mine si-mi zambeste) pe care am exersat. Usor, usor, am inceput sa-mi cumpar (adica sa-mi cumperi) placi de skate din magazinele specializate. Am inceput cu „schemele” de baza: ollie, shove-it si kickflip, iar acum reusesc „scheme” precum 360 grade flip si big flip. Acum doi ani, am fost prima data in Parcul Eroilor, unde am cunoscut niste baieti care m-au ajutat sa evoluez.”

L-am ascultat placut impresionata de ceea ce-mi spunea si curioasa fiind, l-am intrebat daca skateboarding-ul este un sport care iti ofera posibilitatea de a te face remarcat in vreun fel. Mi-a spus ca au fost cateva concursuri specializate pe acest sport, in Bucuresti, la Street Heroes si Fusion Arena.

Apoi l-am intrebat de ce considera ca este un sport bun. Raspunsul lui mi-a placut: „Mi se pare ca pentru baieti este un sport extrem care implica multe riscuri: lovituri puternice (in cazul in care nu ai casca, cotiere, genunchiere), pe care eu nu le-am folosit niciodata (deci, sunt curajos). Schemele care imi ies, nu ma obosesc niciodata, din contra imi dau mai multa energie si ma stimuleaza sa muncesc mai mult. Este o pasiune care imi da o stare de siguranta si incredere in propria persoana.”

Asadar, cam acestea au fost explicatiile fiului meu legate de pasiunea lui pentru skateboard. Nu inteleg eu mare lucru, insa incurajez orice activitate care implica miscare in aer liber, deoarece este cea mai buna modalitate pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Copilul tau ce pasiune are?

Lasă un răspuns