Sughita de 11 ani si nu se poate opri

Cu totii avem momente in care sughitam si incercam sa abordam diferite metode pentru a ne opri din aceasta „activitate”. Dar ce facem atunci cand pur si simplu sughitul nu vrea sa dispara? In aceasta situatie este si Amanda Corby (46) din Marea Britanie care sughita de aproximativ 11 ani. Ea poate sughita si de pana la 5 ori pe zi la interval de 2 secunde, in episoade ce pot dura si 10 minute. Incearca sa bei un pahar de apa in aceste conditii!

Toata treaba a inceput in 2003, in timp ce femeia era la munca. Ea preconizeaza ca de atunci si pana in prezent a sughitat de aproximativ 3 milioane de ori.

Amanda spune :”am incercat sa ma sperii si sa imi tin respiratia, sa beau apa. Nu a functionat la mine. Am incercat si hipnoza. Nu am mai sughitat pentru trei luni, dupa care a revenit. A inceput intr-o zi pe cand ma aflam la job. Am sughitat de mai mult ori in acea zi si ma intrebam daca o fi de la ceva ce am mancat. A continuat asa pentru restul saptamanii. Saptamanile s-au transformat in luni, lunile in ani si iata ca tot nu s-a oprit”.

La locul de munca oamenii considera ca situatia ei este foarte amuzanta, insa Amanda spune ca nu e deloc asa. In special atunci cand are clienti. Se simte extrem de incomfortabil atunci cand incepe sa sughita in fata lor, insa nu se poate opri.

sughita

Sursa foto: dailymail.co.uk

Nici macar medicii nu stiu ce tratament sa ii mai administreze, oferindu-i doar remedii din popor. Din pacate, nimic nu pare sa functioneze in cazul ei. Amanda a mers si la hipnoterapeut in speranta ca va gasi o rezolvare pentru cazul ei. Acesta i-a spus ca este important sa isi imagineze cum inchide sughitul intr-o cutie pe care apoi o ascunde. Acest lucru i-a oferit posibilitatea de a-si controla sughitul intr-un fel sau altul, insa nu a scapat-o de el. Din acest motiv, Amanda urmeaza in continuare sedinte de hipnoterapie sperand ca ele sa aiba un rezultat favorabil odata cu trecerea timpului. De asemenea, ea si-ar dori sa cunoasca persoane care au aceeasi problema ca si ea.

Sughitul este contractia involuntara a diafragmei ce permite patrunderea aerului in plamani si se opreste atunci cand se inchide epiglota. Cauzele sughitului pot fi diverse (probleme gastrointestinale, respiratorii sau psihologice) iar in cele mai multe situatii se pot tratat cu medicamentatia corespunzatoare. In cazurile grave, persoana respectiva poate avea insomnii, pierderi in greutate sau episoade depresive.

Charles Osborne este cel care detine Recordul Mondial in acest domeniu. El este un american care a murit în 1991 si care a sughitat timp de 68 de ani. Episoadele au debutat după ce a căzut un porc peste el.

 Surse: dailymail.co.uk, apropo.ro

Lasă un răspuns