Cum sa-ti convingi copilul sa adoarma mai usor?

Sunt unele nopti sau chiar si zile in care rezolvarea unei probleme de fizica atomica pare mai simpla decat sa il convingi pe micutul tau sa adoarma. Si totusi, asta trebuie sa se intample avand in vedere ca somnul favorizeaza o crestere sanatoasa si echilibrata. Dar cum?
In continuare vei putea citi 5 sfaturi simple si practice prin care sa-ti convingi micutul ca somnul este o necesitate dar si o placere.

1. Baie – baia de seara este nu doar relaxanta, ci si odihnitoare. Aceasta il va ajuta pe cel mic sa elimine praful si murdariile adunate peste zi, si in acelasi timp, il va ajuta sa-si potoleasca din energia cotidiana si sa adoarma mai usor.

2. Ritualul de seara – copii trebuie anuntati din timp de faptul ca urmeaza sa mearga la culcare. Asa ca, implica-l in fiecare seara intr-o activitate placuta ce ii poate oferi timp sa se obisnuiasca cu ideea. Astfel, cel mic va invata ca atunci cand se apropie un anumit ritual, peste ceva timp va trebui sa merga si la culcare.

copilul
Sursa foto: copilul.ro

3. Bucurie – copiii au foarte multa energie si prefera sa o iroseasca jucandu-se toata ziua. Astfel ca atunci cand vine noaptea si trebuie sa doarma, sunt fortati sa spuna „noapte buna” jucariilor. Iar asta nu e chiar pe placul lor. De aceea trebuie sa transformi culcatul lor intr-o activitate placuta, relaxanta si chiar distractiva. Povestea si cantecelul de seara sau planuirea unor activitati interesante pentru a doua zi il pot ajuta pe micut sa perceapa acest moment ca pe unul normal si relaxant.

4. Nu negocia – daca l-ai anuntat cu o ora inainte ca urmeaza sa mearga la culcare, cel mic nu are motiv sa vrea mai mult. Bine, ei oricum vor vrea mai mult mereu, insa este treaba ta sa nu-i permiti mai mult. Nu negocia si ai grija ca atunci cand ora de culcare a sosit, el sa fie deja in pat, gata de somn.

5. Vorbiti – atunci cand aveti copii mai mari de 2 ani este indicat sa stati de vorba (nu la un pahar, desigur). Vorbiti despre cum v-ati petrecut ziua, ce ati mai invatat si cum au decurs activitatile voastre. Asta il va ajuta pe copil sa se simta implinit datorita realizarilor de peste zi si va intari relatia parinte-copil prin aceasta discutie “de adulti”.

Educatia copiilor este foarte importanta si trebuie facuta “ca la carte”. Atata timp cat te vei ocupa de el, copilul va creste mare si sanatos.
Sursa: clubulbebelusilor.ro

Lasă un răspuns