Informatii utile, daca vrei o masina fiabila

Fiabilitatea trebuie sa se afle printre principalele criteriii atunci cand dorim sa achizitionam o masina.
Fiabilitatea este probabilitatea ca un sistem sa-si indeplineasca functiile pentru care a fost proiectat fara a se defecta, in conditiile specificate, pentru o anumită perioada de timp. Deci, pe scurt, cum trebuie sa functioneze si cum trebuie intretinuta masina.

fiabilitate-masina
Sursa poza: promotor.ro

Fiabilitatea – o raritate
Daca ne dorim o masina fiabila, atunci trebuie sa scoatem o suma deloc neglijabila din buzunar. De ce? Pentru ca fiabilitatea este foarte scumpa!
Producatorii auto nu sunt deloc interesati in a fabrica masini cu fiabilitate ridicata, deoarece nu ar mai avea vanzari ridicate. Un studiu recent arata ca, daca Mercedes-Benz ar fi continuat sa produca masini la fel de rezistente precum ”Cobra”, ar fi falimentat.

In principal, o masina este fiabila daca a fost utilizata si intretinuta in mod corespunzator, garantii care nu pot fi oferite de niciun producator auto.
Si cum totul se reduce la bani, iar in lumea reala nu mai conteaza asa de mult durata de funcționare fara probleme a unui produs , ci mai degraba raportul intre numarul de defectiuni si pretul reparatiilor acestora, de multe ori se prefera ca frecventa incidentelor sa fie cat mai mica, iar costurile de remediere cat mai reduse.

Un top al celor mai fiabile masini, efectuat de nemti, arata astfel: clasamentul modelelor cu vechime intre 2 si 3 ani este dominat de Volkswagen Polo, care a obtinut o rata a defectiunilor de numai 2,2%. Pe podium se mai afla Mazda 3 – 2,7% si Audi Q5 – 2,8%. Locul 4 este ocupat de Toyota Avensis – 2,9%, care este urmata de VW Golf Plus – 3,1%.

In concluzie, fiabilitatea este doar o probabilitate de buna functionare a unei masini. Sau, un indicator al calitatii de fabricatie a componentelor masinii respective. O calitate superioara (in consecinta, un pret mai ridicat) conduce si la o probabilitate de defectare mai mica, ceea ce inseamnă o fiabilitate mai buna. Din pacate, pentru conducatorii auto a devenit neprofitabil sa fabrice masini cu fiabilitate ridicata, pentru ca sunt preferati clientii care isi schimba masinile mai des.
Surse articol: www.promotor.ro, www.ziare.com

One Response to "Informatii utile, daca vrei o masina fiabila"

  1. Pingback: Volkswagen T-ROC | i-beau.com

Lasă un răspuns