Nu ne mai place munca!

Recent am fost intrebata de o colega de munca daca nu stiu pe cineva care ar dori sa o ajute cu niste proiecte. Cum traim in Romania si asta e un lux (traitul in sine, vreau sa spun) proiectul urma sa fie remunerat. E drept, nu era o suma cu care sa-ti schimbi Dacia in Jaguar, insa era o suma acceptabila. Si-mi amintesc de o prietena care imi spusese cu ceva timp in urma ca ar fi interesata de un loc de munca si daca gasesc ceva sa o anunt.

Zis si facut. I-am spus fetei ce se intampla si ce are de facut si mi-a raspuns dupa o pauza destul de lunga, ca e cam mult de munca, plata e cam putina, subiectul nu o atrage si asa mai departe. De judecat n-am judecat-o, caci n-am eu o mica aura deasupra capului, insa am ramas surprinsa.

nu ne place munca
Sursa foto: adevarul.ro

Pai nu spuneai tu ca iti cauti de munca si te plangeai ca nu ai bani?
Nimeni nu spune sa muncesti o viata pe un salariu mizer, dar trebuie sa ai macar un loc de unde sa te ridici, nu? Toata lumea isi doreste sa vina Zana locurilor de munca sa le ofere un super job, platit substantial si pentru care trebuie sa munceasca 4 ore pe zi. Dar zana mai are si ea intalniri de afaceri, o viata personala, un hobby ceva. Nu o sa stea mereu dupa fusta/pantalonii tai.

Conform unui articol publicat recent, romanii sunt destul de bucurosi atunci cand nu au un loc de munca. Asta, in ciuda faptului ca ajutorul de somaj primit este destul de mic. La polul opus, se afla Luxemburg si Suedia care, desi ofera ajutoare de somaj destul de ridicate, nu au cei mai fericiti locuitori. Aici oamenii se simt frustrati si nesatisfacuti atunci cand nu au un loc de munca.

Asadar, dupa „principiul Dorel” (las-o ba, ca merge asa) romanul mediteaza si isi spune: mai bine sa nu fac nimic si sa primesc bani (indiferent de numarul lor, ca doar ii primesc, nu ii dau) decat sa muncesc ca prostul si sa ma plateasca putin. Trist, dar adevarat!
Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns