Sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Daca adesea, noi oamenii vorbim despre sanatate, aceasta a devenit chiar o modalitate prin care ne salutam.
Atunci cand incheiem o intalnire sau o discutie telefonica, spunem: „o zi buna, sanatate”. Cand cineva stranuta ii dorim „noroc si sanatate”, iar cu prilejul vreunei aniversari sau a unei sarbatori, urarile noastre contin printre altele si cuvantul „sanatate”.

sanatate
Sursa poza: social.ogilvy.com

Nu intotdeauna pretuim sanatatea, despre care tot pomenim. In goana noastra prin viata cotidiana, uitam de sanatate, uitam de orele de somn, uitam s-avem grija de noi. E de-ajuns sa te doara o masea, capul sau stomacul, pentru ca starea si activitatea ta sa fie date peste cap. Uneori, durerile sunt atat de puternice, incat te simti impacabil de a mai face ceva. Si tu, cel care avei lumea la picioare, tu, cel care aveai planuri marete si energie pentru a ti le implini.

Subscriu si eu, asemenea multor persoane care cred in ei si vor sa faca totul tinzand spre perfectiune. Uneori, starea de sanatate imi mai da batai de cap, dar toate-s trecatoare… si-am crezut ca eu pot mai mult si sunt mai puternica decat orice. Insa mi-am primit o lectie destul de alarmanta cand m-am vazut neputincioasa in fata unei crize de stomac.

N-as fi zis ca ma va dobori si faptic n-a facut-o inca, caci un pumn de medicamente si ceva ceaiuri (ce-i drept, dupa cateva ore de chin) m-au mobilizat la loc. Dar psihic, lovitura a fost mai puternica… m-am trezit putin la realitate.

Mi-am dat seama ca poti avea de toate: bunuri materiale, oameni dragi langa tine, poti avea tot ce-ti doresti, dar fara sanatate nu te poti bucura de tot ce ai. Cu sanatatea nu-i de joaca. Asa ca, bine zice vorba aceea: „Da-ne Doamne sanatate, ca-i mai buna decat toate!

Lasă un răspuns