Iulia Timosenko pleaca in Germania

Multe persoane isi amintesc cum Iulia Timosenko a fost condamnata la 7 ani de inchisoare in anul 2011. Motivul? Abuz de putere in urma semnarii acordurilor in domeniul gazelor cu Rusia. Ea a fost eliberata sambata din spitalul penitenciarului de la Harkov, acolo unde primea ingrijiri medicale pentru hernie de disc. Aceasta eliberare s-a produs datorita faptului ca Parlamentul de la Kiev a aprobat un nou proiect de lege care abroga articolul din Codul Penal care a stat la baza condamnarii Iuliei Timosenko.

Desi s-a alaturat protestatarilor din Piata Independentei din Kiev, protestatarii si-au manifestat adversitatea fata de revenirea fostului premier in politica. Conform unei rezolutii adoptate dupa incheierea manifestatiei din Kiev, „revenirea Iuliei Timosenko nu s-a aflat pe lista de solicitari a manifestanţilor din Piaţa Maidan. S-a cerut schimbarea intregului sistem de conducere a tarii.”

rt_yulia_tymoshenko_jt_140222_16x9_992_02447700
Sursa foto: realitatea.net

In urma eliberarii sale, Iulia Timosenko va pleca in Germania pentru a primi ingrijiri medicale. Aceasta oferta vine din partea cancelarului german Angela Merkel. Insa, inainte de a ajunge in Germania, fostul premier ucrainean va asista la congresul Partidului Popular European ce se va desfasura la Dublin, pe 6 martie.

Instigarea la violenta nu este niciodata benefica, iar numarul victimelor inregistrate in razboiul civil desfasurat in aceasta perioada in Ucraina este, cu siguranta, unul ce nu ar trebui laudat. Si cu toate acestea, ucrainienii au reusit sa faca ceva ce noi nu indraznim: sa-si inlaturea sistemul de guvernare corupt si sa-si ceara drepturile. Oare cand se va intampla asta si la noi?
Surse: mediafax.ro, realitatea.net

Lasă un răspuns