Intrebare: De ce ne-am casatorit?

De cele mai multe ori, relatiile in care totul merge ca pe roate si nu numai… se „definitiveaza” in fata altarului. Si suntem peste noapte, casatoriti!

Ce diferentiaza o casnicie de o relatie obisnuita?

Din punctul meu de vedere, diferenta consta doar in acea hartie, care nu schimba cu nimic o relatie, nu schimba cu nimic sentimentele si, bineinteles latura religioasa legata de importanta casniciei in fata lui Dumnezeu (un alt aspect despre care voi scrie altadata).

casatoria-pe-viata
Sursa poza: femonite.com

Nu sunt in masura sa judec si n-o voi face, dar, indiferent ca sunteti casatoriti sau nu, important este sa respecti omul de langa tine, sa-i respecti sentimentele, sa-l iubesti si sa-i fii loial. Conteaza sa mergi pe acelasi drum cu cel pe care spui ca-l iubesti.

Nu conteaza ce spun ceilalti despre voi, dar conteaza sa va fiti alaturi la greu si la bine. In momentul in care imparti casa, masa, patul, un zambet, o lacrima… imparti grijile, nevoile… imparti viata cu cel de langa tine, sunt si momente mai tensionate si este foarte important ca cineva sa fie acolo langa tine.

Ce te faci cand tensiunea apare chiar la voi in cuplu? Cand tot ce face el/ea te enerveaza? Cand nimic nu mai e la fel ca la inceput?

Daca vei sta s-atepti sa pice ceva din cer, totul se va duce de rapa. Comunica cu partenerul tau de viata, spune-i ce te doare, cautati impreuna cauza si gasiti o solutie.
Comunicarea este un ingredient de baza al unei casnicii trainice. Nu intotdeauna ne place ceea ce facem in viata, uneori suntem pusi in situatii limita sa facem alegeri care nu sunt tocmai pe placul inimii noastre.

Asa este si-n casnicie, caci o consider a fi un lung sir de compromisuri. Pentru a pastra un echilibru, partenerii trebuie sa-nvete sa lase unul de la celalalt, sa se accepte cu plusuri si minusuri, cu alte cuvinte sa fie toleranti si, de ce nu… sa vorbeasca pe rand, mai ales in momentele tensionate.

Si pana la urma nu ne-am casatorit pentru a concura cu cineva, n-am facut-o nici pentru a ne-nchide viata, ci pentru a ne bucura impreuna cu cel caruia i-am jurat credinta vesnica pana cand viata ne va desparti!

Lasă un răspuns