Fii eco! Refoloseşte obiectele şi decorează-ţi casa

Un bec ars, o sticlă de plastic goală sau un pachet de spaghete expirate par a fi lucruri numai bune de aruncat la gunoi. Cu toate acestea, ar fi bine să te mai gândeşti înainte să le duci la ghenă – cu puţină imaginaţie şi îndemânare le poţi găsi utilizări multiple în decorarea casei tale.

Sticlele de plastic

Ce poţi face cu o instalaţie de beculeţe de brad pe care nu ai mai folosit-o de ani de zile şi cu nenumăratele sticle goale care stau depozitate în cămară sau pe balcon? Mai întâi vopseşte cu un lac colorat partea superioară a sticlelor de plastic. Capătul de jos al acestora îl decupezi cu foarfeca în formă de floare. În capace faci o gaură mică prin care introduci beculeţele. Cum ţi se pare? Nu-i aşa că îţi vei impresiona prietenii la următorul grill party?

Spaghetele expirate

Ai găsit în dulapul din bucătărie un pachet de spaghete expirate încă de acum un an? Nu te grăbi să le arunci. Iată cum le poţi folosi, mai ales primăvara, atunci când îţi înfrumuseţezi casa cu lalele, pe care le vrei drepte şi nu pleoştite. Cum faci? Introduci spagheta în tulpina plantelor, iar lalelele vor sta tot timpul cu floarea în sus, fără să-şi mai aplece căpşoarele.

Image result for bulb

Becurile arse

Dacă încă mai foloseşti becurile tradiţionale, cele cu bulb transparent, care, după cum ştim, se ard destul de repede, încearcă să faci ceva original din cele arse – o decoraţiune plină de magie şi de mare efect. Mai întâi, detaşează cu un cleşte fasungul becului şi scoate filamentul ars. Apoi, introdu în bulb câteva plante tropicale pe un mic pat de pământ. La final, fixează la loc fasungul. Becurile pot fi amplasate pe pervaz, pe balcon sau pe terasă, unde vor atrage toate privirile.

Setul de pahare incomplet

Ai spart o parte din pahare, iar acum setul nu mai este complet? Iată o idee ingenioasă care îţi va înfrumuseţa casa în orice anotimp. Decorează paharele rămase pentru a le folosi ca vaze pentru florile mici sau pentru cele cu tijă scurtă. Pentru rafinament, decorează paharele cu scoarţă de copac prinsă cu sfoară sau rafie de culoare deschisă.

Lasă un răspuns