Sfaturi pentru amenajarea dormitorului de vis

Dormitorul ar trebui să fie cel mai primitor şi mai confortabil loc din viaţa noastră de zi cu zi; un spaţiu rezervat exclusiv somnului şi relaxării.

Patul

Înainte de toate, investeşte în cel mai confortabil pat pe care ţi-l poţi permite. Într-o zi îţi vei mulţumi pentru această decizie. Atunci când vine vorba de pat, salteaua este cel mai important element. Prin urmare, informează-te şi testează cât mai multe înainte de a o alege pe cea potrivită nevoilor tale.

Odată ce ai achiziţionat salteaua te poţi gândi să cumperi pilota şi pernele. Și în acest caz ai o multitudine de opţiuni, de la cele cu umplutură sintetică antialergică până la variantele mai scumpe ce folosesc puful şi penele de gâscă. O pernă pufoasă şi o pilotă calduroasă îţi vor face nopţile de iarnă mult mai plăcute.

Lenjeria ar trebui să fie una de calitate, dacă ne gândim că este cea cu care pielea noastră intră în contact direct. De exemplu, bumbacul egiptean este alegerea optimă din punctul de vedere al calităţii şi al rezistenţei. În ceea ce priveşte culoarea, recomandarea va fi întotdeauna clasicul alb, cu variaţii de textură şi model.

apartment

Draperiile

Dacă dormitorul tău are plafonul înalt, foloseşte draperii lungi, care ajung până la podea şi care sunt realizate din materiale preţioase (catifea, mătase, tafta sau organza). Acestea nu numai că vor regla cantitatea de lumină care pătrunde în cameră pe timp de zi, dar îi vor conferi şi nota de caldură şi glamour.

Măsuţa de toaletă

Aşezarea ideală a măsuţei de toaletă este în dreptul ferestrei. Dar, dacă nu ai această posibilitate, utilizează o lampă care îţi va fi de folos şi pe timp de seară.

Iluminatul

În ceea ce priveşte iluminatul camerei, pe lângă lustră sau plafonieră, trebuie să alegi şi o veioză, care nu numai că îţi va fi utilă atunci când te vei bucura de o carte bună, dar are şi un rol decorativ.

Spaţiul de relaxare

Dacă beneficiezi de suficient spaţiu în dormitor, poţi amenaja un loc special pentru citit sau relaxare. Tot ce ai nevoie e un fotoliu confortabil sau o mică sofa lângă care poţi aşeza o măsuţă pentru cartea preferată sau ceaşca de cafea.

Mocheta

O mochetă pufoasă este alegerea de preferat în cazul dormitorului. Oferă căldură şi confort şi îţi va răsfăţa picioarele obosite peste zi. Dacă preferi parchetul, pune un covoraş cu firul lung lângă pat. Textura plăcută a acestuia va fi primul lucru pe care îl vei simţi dimineaţa când cobori din pat, dar şi ultimul înainte de culcare.

Spaţiul personal

Dormitorul este spaţiul tău personal şi trebuie să-l tratezi ca atare. Crează-ţi un colţ special pentru amintiri, fotografii sau micile tale comori cu valoare sentimentală. Răsfaţa-ţi simţurile cu ajutorul lumânărilor parfumate, al florilor şi al materialelor plăcute la atingere.

Lasă un răspuns