Comunicat Presa: AFECȚIUNILE NEUROLOGICE, DURERILE DE SPATE ȘI DE CAP AMELIORATE PRIN CHIROPRACTICĂ DE MEDICUL AMERICAN LOU JACOBS

AFECȚIUNILE NEUROLOGICE, DURERILE DE SPATE ȘI DE CAP AMELIORATE PRIN CHIROPRACTICĂ DE MEDICUL AMERICAN LOU JACOBS

  • Intermedicas aduce în România, printr-un parteneriat exclusiv, pe Dr. Lou Jacobs, chiropractor american de top–

București, 20 ianuarie 2016: Intermedicas (www.intermedicas.com), prima clinică de second opinion din România, îl aduce la București pe dr. Lou Jacobs, renumit chiropractor din Statele Unite ale Americii. Tratamentul chiropractic se adresează unei arii largi de afecțiuni, precum durerile de spate, migrenele sau problemele neurologice. Dr. Lou Jacobs, primul chiropractor american atestat în România și unul dintre cei doi chiropractori recunoscuți de către Ministerul Sănătății, va oferi consultații de specialitate în București, în perioada 8 februarie – 2 martie.

Chiropractica este o formă de medicină alternativă care se concentrează pe manipularea gentilă a coloanei vertebrale pentru a elimina dereglările sistemului nervos, ameliorând diverse condiții medicale. Cele mai comune dintre acestea sunt durerile de spate, migrenele și durerile de cap, hipertensiunea, astmul, infecțiile urechii, alergiile, sciatica, scolioza, hernia de disc sau nevralgiile. Tratamentul chiropractic s-a dovedit eficient și în ameliorarea durerilor cauzate de leziuni produse în cadrul activității sportive sau dureri legate de sarcină.

Dr. Lou Jacobs este fondatorul Centrului Jacobs de Chiropractică, Acupunctură și Chiropractică Perinatală și Pediatrică din Maine, SUA. În cei peste 13 ani de experiență, dr. Lou a rezolvat cu succes un număr semnificativ de cazuri complexe.

“Chiropractica este o terapie extrem de populară la nivel internațional. În România este o practică medicală nouă, efectuată, de cele mai multe ori, de personal neinstruit. Gradul de satisfacție al pacienților este înalt, iar studiile recente au dovedit că, în comparație cu metodele convenționale de tratament medical, chiropractica poate fi mai sigură și mai eficientă în tratarea unui număr mare de probleme medicale. Suntem onorați să punem la dispoziția pacienților români expertiza doctorului Lou Jacobs”, a declarat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

Dr. Jacobs combină îngirjiri medicale specializate cu metode sofisticate de diagnosticare, tratament și reabilitare atât pentru adulți, cât și pentru copii. Are instruire completă în cadrul „Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică” pentru a lucra cu femeile gravide (înainte, în timpul și după naștere), mamele și copii. De asemenea, dr. Jabobs este specialist în Chiropractică Perinatală și Pediatrică fiind licențiat pentru a efectua tehnici precum Webster sau Bowen (terapii holistice, neinvazive de eliberare a durerii care favorizează procesul de vindecare).

“Sunt entuziasmat să colaborez cu Intermedicas. Cred că pacienții au nevoie să înțeleagă beneficiile unice ale chiropracticii în comparație cu orice altă metodă de tratament. Indiferent de vârstă, de la copii, adulți sau persoane în vârstă, indiferent de prezența sau absența simptomelor, chiropractica este o resursă medicală menită să îi ajute pe pacienți să  atingă potențialului optim de sănătate”, a adăugat dr. Lou Jacobs.

Conform unui articol publicat recent de Harvard Medical School, chiropractica este o formă eficientă de ameliorare a durerii. În prezent, un număr ridicat de pacienți americani apelează la chiropractori, însă multe persoane nu au suficiente informații despre tipurile de dureri care pot fi ameliorate prin ajustări chiropractice. De asemenea, chiropractorii completează, de cele mai multe ori, tratamentele recomandate de medici specialiști sau chirurgi în tratarea diferitelor probleme medicale. (Harvard Health Publications, 2015).

Dr. Jacobs este licențiat al Universității Maine (S.U.A ) și al Universității de Politehnică din Beijing, China. Diploma de doctor în chiropractică a primit-o de la „Colegiul de chiropractică Cleveland” din Kansas, Missouri, Statele Unite ale Americii. De asemenea, este membru al Asociației Internaționale de Chiropractică Pediatrică, al Asociației de Chiropractică din Maine, al Asociației Internaționale de Chiropractică și al Federației Internaționale de Chiropractică. Pe lângă acestea, dr. Jacobs a acumulat peste o sută de ore de educație chiropractică de la absolivrea studiilor superioare.

***

DESPRE CHIROPRACTICĂ

Chiropractica se concentrează pe conformația pacientului, pe legătura acesteia cu sistemul nervos și pe capacitatea corpului de a se regla și vindeca singur. La nivel global, a câștigat recunoaștere datorită eficienței remarcabile.  Fără tratament medicamentos și procedee invazive reușește să rezolve unele dintre cele mai complexe cazuri medicale.

Chiropractorii evaluează structura și funcția coloanei vertebrale, precum și efectele acesteia asupra sistemului nervos și musculo-scheletal. Ajustările chiropractice favorizează restabilirea funționării optime a corpului. Termenul de “ajustare” face referire la manipularea blândă a vertebrelor pentru a reduce presiunea asupra articulațiilor, mușchilor și nervilor.

***

DESPRE INTERMEDICAS

Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată exclusiv pe  servicii de second opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de second opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și specializări medicale de nișă – chiropractică, nimfoplastie sau aritmologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internațională în diferite practici medicale. Nu în ultimul rând, Intermedicas este un activ broker de medici. Pentru mai multe detalii, vă invităm pe http://www.intermedicas.com și www.facebook.com/intermedicas.

Lasă un răspuns