6 întrebuințări ale uleiului de lavandă

Lavanda are foarte multe proprietăți incredibile, însă nu se bucură de popularitatea extraordinară pe care o merită. Până nu demult principala sursă de lavandă era orășelul Provence, din sudul Franței, însă treptat această plantă a început să fie cultivată și în alte zone, inclusiv pe teritoriul României.

Lavanda poate fi consumată atât ca plantă cât și sub formă de ceai, ulei sau adăugată în creme. Are proprietăți benefice asupra organismului și asupra frumuseții în general. Cele mai importante întrebuințări ale sale sunt:

ulei-lavandă

Sursă poză: sanatate.bzi.ro

Calmant – uleiul de lavandă are un efect calmant. Pune câteva picături de ulei în palme și inhalează mirosul. îți poți masa picioarele, tâmplele sau încheieturile pentru un efect cât mai liniștitor.

Te ajută să dormi – având un efect calmant, uleiul de lavandă te ajută și să dormi. Poți aplica aceeași metodă de inhalare sau poți aplica puțin ulei pe pernă. Astfel vei adormi mai repede și vei avea un somn liniștitor.

înțepături de albine – o picătură de ulei de lavandă aplicată pe mușcătură de insecet sau pe înțepătura albinelor poate reduce umflăturile și poate diminua durerea.

Arsuri – uleiul de lavandă ajută și la reducerea durerilor provocate de arsuri. Aplică imediat puțin ulei de lavandă și vei vedea că locul nu va fi roșu, nu se va umfla și nu va durea.

Dermatită – amestecă 3 picături de ulei de lavandă cu ulei de cocos și aplică această cremă pe locurile afectate de dermatită.

Rău de mișcare – este unul din cele mai rele sentimente ce te poate încerca. Dar nu dispera căci există o soluție pentru toate. O picătură de ulei de lavandă plasată strategic sub limbă sau lângă lobul urechii te poate ajuta să scapi de amețeală și răul de mișcare ce te însoțesc atunci când vrei să călătorești.

Lasă un răspuns