5 motive să îți iei un câine

Un câine este un prieten incredibil care nu trebuie să lipsească din casă unui iubitor de animale. Câinii sunt niște animale extraordinare care oferă iubire necondiționată și sinceră. Dar dacă nu crezi ca asta e suficient, citește mai jos 5 motive pentru care merită să îți iei un câine.

  1.  Vei rămâne mereu în formă

 Chiar dacă nu vrei tot va trebui să faci mișcare atunci când ai un câine. De ce? Trebuie să îl scoți la plimbare cel puțin de două ori pe zi și obligat faci și tu mișcare. Iar dacă ai “ghinionul” să ai un câine foarte activ, atunci știi cu siguranță că vei face mișcare destul de mult. Dar, vestea bună e că astfel vei reuși să faci sport fără să te plictisești.

caini

  1.  Viața socială

 S-ar putea să nu știi semnificația acestui concept. Dacă e cazul și la tine, atunci un câine va fi exact elementul care lipsește din viața ta. Vei cunoaște oameni noi, iubitori de câini, ca și tine și vei lega prietenii la care nici nu te-ai gândit. Sau poate și mai mult, cine știe?

  1.  Câinii și copii

 Deși există multe persoane ce se tem de combinația “câine” plus “copil”, această experiență este benefică atât pentru copii cât și pentru căței. Intre cei doi se poate stabili o conexiune puternică, iar copii pot învăța încă de mici să aibă grijă de un prieten. Fii fără grijă. Așa vor face și câinii!

  1.  Plăceri nevinovate

 Cățeii te vor învăța micile plăceri ale vieții precum scufundatul în nămol apoi urcatul pe pat, scuturatul atunci când e ud și plin de spumă, alergatul prin zăpadă și multe altele. Cum să nu râzi când îți vezi cățelul plin de energie și noroi, împărțind activitățile lui preferate cu tine?

  1.  Protecție

 Având un câine în casă cu siguranță te vei simți protejat . Nu există sistem de alarmă mai vigilent ca un caine. Adeseori vei vedea că un caine te poate proteja mult mai bine pentru a-și arăta dragostea și loialitatea.

Lasă un răspuns