Cum sa folosești cafeaua altfel?

Când spui cuvântul “cafea” toată lumea se gândește la acea licoare neagră și aromată care ne face diminețile mai frumoase. însă ceea ce nu foarte multe persoane știu, este că pe lângă proprietățile sale stimulente, cafeaua mai poate fi întrebuințată și altfel.

Citește în continuare pentru a descoperi câteva idei interesante

Scapă de mirosurile neplăcute de pe mâini – e foarte gustos și sănătos să gătești cu usturoi sau coriandru însă atunci când mirosul rămâne prea mult timp pe mâini poate deveni inconfortabil. Folosește niște boabe de cafea uzate pentru a scăpa de mirosul neplăcut. Vei fi surprins/ă.

Obține o grădină uluitoare. Cel puțin așa se laudă unii grădinari. Adăugând boabe de cafea, grădinarii reușesc să obțină un sol fertil și sănătos. Asta se întâmplă deoarece boabele sunt bogate în fosfor, potasiu și magneziu ce ajută plantele să crească și să devină mult mai frumoase.

cafea-pentru-par

Păr strălucitor. Cine nu își dorește să aibă un păr strălucitor și frumos? Ei bine, nu trebuie să cheltui salariul pe o lună pentru niște produse scumpe de îngrijire a părului. Trebuie doar să prepari o cafea puternică și să umezesti părul cu licoarea această magică. Lasă să acționeze 20 de minute apoi clateste cu apă călduță. Repetă de două ori pe săptămână pentru rezultate maxime.

Alungă furnicile – furnicile se feresc de mirosul de cafea astfel ca dacă vrei să scapi de ele folosește niște boabe de cafea sau în cazul mușuroaielor, toarnă cafea fierbinte direct peste ele. Nu e prea plăcut pentru furnici, dar te va scăpa de ele cu siguranță.

Ingredientul secret – chiar dacă nu ești as în bucătărie, tot îți poți surprinde musafirii cu niște mâncăruri deosebite. Puțină cafea te poate ajuta foarte mult atunci când gătești chili, înghețată sau tort de ciocolată. Poți adaugă niște cafea și în sucul în care marinezi friptura, făcând-o astfel mai fragedă și mai aromată.

Lasă un răspuns