6 lucruri interesante despre ceai

Ceaiul este o prezentă constantă în viața oamenilor datorită proprietăților sale benefice asupra organismului. Datorită acestei pasiuni  oamenii cunosc foarte multe despre ceai și despre proprietățile și utilizările sale.

Dar există și lucruri mai puțin cunoscute despre ceai și despre beneficiile sale. Uite câteva din ele:

ceai-alb

  1. Poți elimina ochii umflați cu ajutorul unor pliculețe de ceai ce trebuie lăsate timp de 20 minute pe ochii închiși. Umflăturile din jurul ochilor vor dispărea ca prin minune.
  2. Tot ceaiul negru vine în ajutor atunci când vine vorba de tratarea negilor. Tanina existentă în ceaiul acesta este acidă și poate fi extrem de eficientă în eliminarea negilor pe cale naturală. Pune o pungă răcită de ceai pe neg și las-o să acționeze 15 minute. Repetă procedeul de 3 ori pe zi și vei observa cum negul se va retrage ușor.
  3. Ceaiul poate fi benefic atât pentru arsuri solare cât și pentru arsuri ce pot apărea în viața de zi cu zi. Aplică un pliculeț de ceai pe zona afectată sau adaugă niște pliculețe de ceai în cadă. Vei vedea diferența în cel mai scurt timp.
  4. Cea mai scumpă pungă de ceai a fost creată pentru cea de-a 75-a aniversare a companiei de ceai PG TIPS. In interiorul punguliței de ceai au fost puse 280 de diamante și frunze de ceai în ediție limitată. Punguța costă în jur de 7,500 de lire și a fost scoasă la licitație pentru a strânge bani pentru spitalul de copii din Marea Britanie.
  5. Există o varietate impresionantă de ceaiuri însă toate provin dintr-o singură plantă: Camellia Sinensis. Culoarea și variația ceaiului  (verde, negru, alb) depind de modul în care sunt procesate frunzele.
  6. O ceașcă de ceai conține doar patru calorii consumat în stare proaspătă iar atunci când este amestecat cu zahăr și lapte, numărul caloriilor crește până la 40. Insă tot rămâne o băutură mai sănătoasă decât cele cumpărate din comerț.

Lasă un răspuns