Ai grijă de animalul tău de companie!

Atunci când adopți sau primești un animal de companie este important să știi cum să ai grijă de el. Chiar dacă intențiile sunt bune, să îngrijești un animal nu este chiar atât de ușor. Trebuie să îi oferi toate condițiile și să ai grijă de igiena sa.

Cum se face întreținerea unui câine?

Spălat: spălarea cățeilor se face o dată la două sau patru luni. Dacă îl speli prea des riști să îi usuci pielea și să elimini uleiurile naturale ce sunt produse de organismul său. Folosește un șampon special pentru câini deoarece folosirea unui șampon normal (pentru oameni) îi înăsprește blana. Așa cum este normal, încearcă să nu dai șampon în ochi, urechi sau gură.

animal-de-companie

Pieptănarea: acest proces înlătură părul fragil care stă să cadă, redă strălucirea naturală a blănii distribuind uleiurile naturale, îndepărtează pielea moartă și îl ajută pe stăpân să își cunoască mai bine animalul. Este indicată pieptănarea blănii la câteva zile, indiferent de lungimea sa. Cu siguranță veți avea amândoi parte de o experiență unică și distractivă.

Tăiatul unghiilor: această acțiune este mereu plină de emoție deoarece este necesară foarte multă atenție. De obicei câinilor le cresc unghiile foarte repede. Unghiile prea lungi tind să rănească animalul în mers și să îi facă viață foarte inconfortabilă. Unghiile câinilor trebuie tăiate cam o dată la două săptămâni. Îți vei da seama de necesitatea tăierii lor atunci când se aude un zgomot când merge câinele. Dacă faci operațiunea asta singur, acasă, încearcă să ții alături niște pudră septică pentru a stopa sângerarea în cazul în care tai accidental o venă.

Pentru a avea grijă corect de animalul tău de companie trebuie să te informezi și să fii atent la nevoile acestuia. In acest fel veți fi amandoi fericiți si cu pofta de viață.

Lasă un răspuns