6 lucruri pe care nu le știai despre cafea

Cafeaua este licoarea sfântă cea de toate zilele ce ne da deșteptarea și ne ajută să fim activi și pregătiți pentru o nouă zi. Zi de zi ne savurăm cafeaua preferată la birou, acasă sau în compania prietenilor dragi, în aer liber, fără a ști lucruri prețioase despre ea.

cafea

Te macină curiozitatea să afli lucruri noi despre cafea? Citește câteva mai jos:

  1.  În vremurile de de mult uitate, triburile Africane aveau o plăcere deosebită să amestece boabe de cafea cu grăsime pentru a forma bile de energie. Obișnuiau să mănânce aceste bile deoarece păstrau senzația de sațietate și le dădeau mai multă energie.
  2.  40% din boabele de cafea provin din Columbia și Brazilia. Datorită poziționării georgrafice și climatice aceste zone sunt propice pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de cafea.
  3.  În 1675 regele Angliei a interzis cafenelele deoarece susținea că aceste locuri reprezintă locul perfect pentru oamenii care doreau să se întâlnească să conspire împotriva lui.
  4.  Cafeaua instant a fost descoperită de George Washington, un Belgian din Guatemala care a inventat acest fel de cafea în 1906.
  5.  Cel mai scump tip de cafea din lume se numește Kopi Luwak și costă în jur de $600 pe kilogram. Însă acest lucru nu e cel mai revoltător din lume. Aceste boabe provin din excrementele pisicilor sălbatice Sumatran. Câte lucruri poți auzi în lumea asta!
  6.  O ceașcă de cafea conține 22% din necesarul zilnic de nutrienți și minerale recomandate de specialiști: 11% vitamina B2, 6% vitamina B5, 3% Mangan și Potasiu și 2% Magneziu.

Și acum că știm puțin mai mult despre cafeaua noastră cea de toate zilele, ce ziceți de o ceașcă de cafea bogată în arome?

Lasă un răspuns