Ceai Alb – excelent pentru sănătate

Ceaiul a fost și va rămâne mereu o licoare la fel de bună ca și cafeaua. Însă ceaiul cunoaște mai multe avantaje datorită varietăților și aromelor disponibile pe piață. Ceaiul alb este un astfel de exemplu. Deși acesta nu este la fel de cunoscut ca alte tipuri de ceai, el nu este nici pe departe unul nou, fiind folosit de chinezi de peste o mie de ani. De fapt, de aici și provine ceaiul alb, din provincia Fujian, China și are o mulțime de proprietăți asupra organismului.

ceai-alb

Sursă Poză: clarocafe.ro

Ce beneficii are ceaiul alb?

 – Bogat în antioxidanți, acest ceai protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Totodată, aceeași antioxidanți luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii.

 – Previne apariția cancerului. Ceaiul alb conține anumite substanțe numite flavonoide care stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase ce provoacă diverse tipuri de cancer (colon, stomac, prostată).

 – Reduce riscul apariției accidentelor vasculare. Acest tip de ceai menține tensiunea arterială la nivele normale și întărește vasele de sânge.

 – Ceaiul alb sprijină și sănătatea oaselor, ducând la mărirea densității lor și luptând împotriva unor boli precum osteoporoza sau artrita.

 – Întărește sistemul imunitar datorită proprietăților sale antivirale și antibacteriene. Acest ceai poate fi băut și atunci când te înfrunți cu gripă sau răceală.

 – Cei ce își doresc să mai piardă din greutate trebuie să știe că ceaiul alb este un bun aliat în lupta cu grăsimile și ajută în procesul de detoxificare. Prin eliminarea toxinelor din organism, ceaiul alb ajută la energizarea organismului fără a-i dăuna.

 – Și nu în ultimul rând, ceaiul alb poate menține gingiile și dinții sănătoși deoarece elimină bacteriile care provoacă o respirație urât mirositoare precum și apariția tartrului.

Acest ceai puternic aromat este preferat și de cei care nu sunt fani ai cafeinei. În comparație cu ceaiul verde sau negru, cel alb conține mai puțină cafeină și protejează colagenul, lăsând pielea mai netedă și mai catifelată.

Lasă un răspuns