Ce Este Ceaiul Mate?

Poate ai mai auzit vorbindu-se despre ceaiul mate. Este un ceai care face cu siguranță furori printre pasionații unui stil de viață sănătos precum și pentru cei care vor să piardă din greutate.

Ceaiul Mate se obține dintr-o specie de plante ce provine din familia Aquifoliaceae și mai este cunoscut și sub numele de yerba mate. Acesta se găsește în special în locații precum Brazilia, Uruguai, Argentina, Peru, Chile sau Bolivia. În aceste țări obiceiul de a bea ceai mate este foarte popular, în unele zone fiind considerat chiar un obicei național.

ceai-mate

Ce beneficii are ceaiul mate?

Foarte mulți specialiști recomandă ceaiul mate deoarece el poate fi de folos în soluționarea multor probleme de sănătate reușind în același timp să lupte împotriva obezității. Deși este recunoscut în special pentru proprietățile sale de ardere a grăsimilor, ceaiul mate mai poate și să:

 –              stimuleze metabolismul;

 –              inhibe senzația de foame;

 –              elimine surplusul de apă existent în organism;

 –              ofere energie;

 –              reducă nivelul de colesterol rău;

 –              amelioreze boli precum hepatita, reumatismul sau artrita;

 –              lupte împotriva dezvoltării celulelor canceroase;

Ce proprietăți are ceaiul mate?

O cană de ceai mate are de două ori mai multă cafeină în comparație cu ceaiul negru dar mai puțină cafeină decât cafeaua. Pe lângă conținutul său de cafeină, ceaiul mate mai include și minerale (mangan, potasiu, zinc), vitamine (B și C) și antioxidanți.

Este ceaiul mate recomandat tuturor?

De obicei, ceaiul mate nu este recomandat înainte de culcare deoarece poate provoca insomnii. Totodată, ceaiul mate nu este recomandat persoanelor cardiace, anxioase, hipertensive, care suferă de insomnii, ulcer gastric sau duodenal.

Așadar, atenție atunci când consumați acest tip de ceai. Dacă nu contravine stării de sănătate actuale, atunci consumați-l cu plăcere și constanță. Kilogramele se vor topi mai ușor iar corpul va fi mai energetic și mai alert.

Lasă un răspuns