Lego si creativitatea copiilor

Cine nu iubeste jucariile lego? Ele sunt populare atat in randul celor mici cat si pentru cei mai mari. Versatilitatea acestui joc ii poate purta pe cei mici pe taramuri nestiute si le poate stimula creativitatea intr-o maniera unica. Fie ca incep sa construiasca o nava spatiala, o casa pentru papusi sau un bloc de 20 de etaje, copii vor invata sa se acomodeze cu elementele din jurul lor si isi vor stimula creativitatea, dand nastere la proiecte noi.

lego

Cum a aparut Lego?

Lego a vazut lumina zilei in 1932 cand Ole Kirk Christiansen a pus bazele unor jucarii ce aveau sa aduca fericire pe chipurile a milioane de copii. Treptat, firma a inceput sa se dezvolte si sa construiasca jucarii impartite pe diverse tematici cum ar fi Lego Creator, Lego Friends, Lego Star Wars, etc.

Cum dezvolta jucariile Lego creativitatea?

Lego sunt apreciate de copii datorita culorilor diverse precum si datorita faptului ca ofera o multitudine de posibilitati de joaca. Ele pot fi folosite la interactiunea in grup dar si cand copii sunt singuri. Aceste jucarii au rolul de a-i tine ocupati pe cei mici, facand ceva creativ si benefic pentru dezvoltarea lor ulterioara.

Lego incurajeaza copii sa isi puna imaginatia la munca, sa inceapa sa construiasca si sa aiba rabdare. Aceste lucruri ii invata lectii importante de viitor deoarece in joaca cu Lego trebuie cultivata rabdarea si trebuie inteles faptul ca orice lucru construit se poate darama intr-o secunda. Tocmai de aceea copii trebuie sa invete sa fie pregatiti sa ia totul de la capat cu aceeasi rabdare si perseverenta.

Si nu in ultimul rand, jucariile Lego ajuta copii sa isi dezvolte abilitatile de creatie, calmul, dorinta de a reusi precum si faptul ca succesul vine cu multa munca si perseverenta. Jocurile Lego contribuie la formarea unor copii fericiti, cu orzonturi largite precum si cu dorinta de a reusi.

Lasă un răspuns