Sfaturi utile pentru curățarea bijuteriilor

Bijuteriile sunt cel mai de preț accesoriu al unei persoane. Acestea ajută la complementarea unei ținute și la îmbunătățirea stimei de sine. Pentru că atunci când arăți bine, te simți bine! Dar ce facem cu aceste bijuterii când se murdăresc sau capătă un aspect învechit? Ne apucăm să le curățăm. Însă datorită materialelor fragile din care sunt construite trebuie să avem mai multă grijă cu ele. În continuare iată câteva sfaturi legate de cum ar trebui curățate și întreținute bijuteriile.

bijuterii

Sursă poză: Marti’s Jewelry

  1.  Cârpă moale -primul pas în curățarea bijuteriilor este utilizarea unei cârpe moi cu care să îndepărtați praful și petele. Atunci când curățați mai multe bijuterii folosiți o cârpă nouă deoarece există posibilitatea de a zgâria bijuteriile datorită prafului de la bijuteria curățată anterior.
  2.  Înălbitori- evitați folosirea înălbitorilor deoarece aceștia reacționează cu metalul și îl fac mai moale, sporind șansele sale de rupere. Pe lângă înălbitori trebuie să evitați folosirea altor soluții precum clorul, alcoolul, acetona, etc.
  3.   Bijuteriile fabricate din cupru sau alamă sunt predispuse la înnegrire. Însă asta nu trebuie să vă descurajeze. Pentru curățarea lor puteți folosi produse găsite în casă precum ketchup, oțet sau apă cu lămâie. Folosiți o cârpă moale de bumbac pentru a da bijuteriilor un luciu aparte.
  4.  O importanță deosebită o au pietrele sau mărgele ce împodobesc bijuteriile. În acest caz puteți pune bijuteriile în apă caldă cu săpun și le puteți curăța ușor cu o periuță. La final le puteți usca cu un prosop moale. Evitați să le puneți în cuptorul cu microunde sau să încercați orice altă metodă de uscare.
  5.  Depozitarea bijuteriilor este un alt element ce trebuie avut în vedere atunci când vine vorba de întreținerea lor. Este indicat să depozitați bijuteriile individual în cutii, săculeți textili sau în cutii mari ce conțin compartimente divizate special.

Rețineți că secretul constă nu doar în curățarea bijuteriilor ci și în păstrarea și întreținerea lor cât mai adecvată. Cu aceste sfaturi veți reuși să aveți bijuterii frumoase pentru o mai lungă durată de timp.

Lasă un răspuns