De ce sa iei un scaun auto pentru copii?

Toti conducatorii auto stiu ce inseamna traficul din Romania. Soferi grabiti, drumuri peticite pe alocuri, oameni neatenti si uneori inconstienti. Din aceste motive sunt recomandate numeroase metode si solutii care sa puna capat sau macar sa diminueze numarul accidentelor rutiere soldate cu raniti sau chiar morti.

De ce sa ii iei copilului scaun auto?

scaun-copii

Sursa foto: chicco.ro

Exista numeroase motive pentru care ar trebui sa te gandesti sa achizitionezi un scaun auto pentru copilul tau in cazul in care nu ai facut-o deja. Cel mai important ar fi cel al amenzilor (pentru ca pe noi romanii tot frica ne stimuleaza cel mai mult. Frica de a da bani, ma refer!). Centura de siguranta nu va mai fi suficienta pentru copii ce masoara mai putin de 1 metru si 35 de centimetri. Astfel un scaun auto echipat cu o perna speciala este obligatoriu pentru toti soferii care vor sa isi transporte copii in masina personala.

La fel de important de retinut este faptul ca scaunul sau dispozitivul de fixare in scaun trebuie sa fie „omologat şi adecvat pentru caracteristicile fizice ale copiilor.” Este indicat sa se respecte instructiunile de montare ce vin de la producatori pentru a fi siguri de eficienta acestor scaune auto. Viata copiilor este cea mai importanta indiferent de motivele pe care le putem gasi pentru a nu procura un astfel de scaun auto.

Cumparati scaune auto pentru copii!

De regula puteti achizitiona un scaun auto pentru copii la preturi cuprinse intre 200 si 900 de lei. O perna de inaltare poate varia si ea intre 100 si 150 de lei. Daca preturile vi se par prea mari atunci ganditi-va ca in cazul in care veti fi oprit de politia rutiera veti fi amendati cu 4-5 puncte amenda si 3 puncte penalizare. Asta inseamna minim 400-500 lei. Nu e mai convenabil si mai sigur sa platiti o singura data 500 de lei pentru un scaun si sa stiti ca cel mic va fi protejat in caz de impact decat sa traiti cu teama permanenta?

Lasă un răspuns