România va întâlni Canada la Fed Cup

Echipa de Fed Cup a României se va duela cu Canada în barajul pentru accesul în Grupa Mondială, iar meciurile vor avea loc în 18 şi 19 aprilie 2015 în Canada

Potrivit ultimelor ştiri din tenis de la casa de pariuri sportive bet365 (vezi mai multe aici), marţi a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din Fed Cup. La această ceremonie de la Londra, România a trebuit să-şi afle adversara din barajul pentru Grupa Mondială. Ea a fost repartizată în urna outsiderilor alături de SUA, Olanda şi Elveţia. În schimb în urna capilor de serie au fost prezente Italia, Australia, Polonia şi Canada. Aceste echipe au pierdut în week-end în sferturile de finală ale Grupei Mondiale. România se poate spune că a avut puţin noroc la această tragere la sorţi şi va juca baraj cu Canada care are doar o singură jucătoare valoroasă. Este vorba de Eugenie Bouchard, ocupanta locului 7 din clasamentul WTA, însă care la ultimul meci nu a participat. A fost o decizie destul de ciudată deoarece Canada a întâlnit Cehia în sferturile de finală. Era o dispută foarte importanta, dar tânăra canadianca a ales să nu joace. Fanii au fost dezamăgiţi de această alegere şi puţin nemulţumită a fost şi căpitanul-nejucător al Canadei, Sylvain Bruneau.

   

În cazul în care Eugenie Bouchard nu va juca împotriva României, atunci româncele vor fi favorite la calificarea în Grupa Mondială. Celelalte jucătoare din Canada sunt clasate foarte slab în clasamentul WTA: Sharon Fichman pe locul 134, Gabriela Dabrowski pe locul 185, iar Francoise Abanda pe locul 230. În meciul cu Cehia cele trei jucătoare n-au câştigat nici măcar un set în cele trei meciuri pierdute, chiar dacă n-au întâlnit cele mai bune jucătoare din Cehia, ci pe Tereza Smitkova şi Karolina Pliskova. Singurul avantaj al canadiencelor în faţa româncelor ar putea fi avantajul că meciurile se vor juca în 18 şi 19 aprilie în Canada. În istoria celor două ţări a mai existat un singur duel între cele două în 1983 când româncele s-au impus cu 3-0. Din echipa României au făcut parte Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Lucia Romanov.

Chiar şi cu Eugenie Bouchard în echipa Canadei, România ar trebui să fie favorită deoarece are multe jucătoare în top 100 WTA: Simona Halep pe locul 3, Irina Camelia Begu pe locul 34, Monica Niculescu pe locul 57 şi Alexandra Dulgheru pe locul 95. Acestea au făcut parte şi din echipa care în week-end a învins Spania cu 3-2. Halep şi Begu au pierdut cu Garbine Muguruza, dar au învins-o pe Silvia Soler Espinosa. Aşa că disputa s-a decis la meciul de dublu pe care Begu şi Niculescu l-au câştigat cu 2-1 în faţa perechii formate din Garbine Muruguza şi Anabel Medina Garrigues.

După aflarea adversarei din barajul pentru Grupa Mondială, Simona Halep a declarat că va fi un meci foarte greu, dar ele vor încerca să câştige. Ştie că va fi o deplasare lungă până în Canada. Românca a mai sus că îşi va vedea de programul său şi speră să fie aptă pentru acel meci. Nu va fi deloc uşor pentru Simona Halep deoarece are programul foarte încarcat în acea luna aprilie. Înaintea disputei cu Canada românca va juca la Mastersul din Miami, iar apoi la Charleston sau Katowice. Apoi după meciul din Fed Cup va evolua la Stuttgart.

Lasă un răspuns