Interviu – Iuliana Realizatoare Emisiune Radio ”Fluturasul Strop” (Radio Enigma Romania)

La recomandarea unei bune prietene am ajuns sa ascult si sa ma “indragostesc” de emisiunea radio Fluturasul Strop, de la Radio Enigma Romania. Pentru cine nu a auzit de acest post de radio, poate fi ascultat la adresa http://radioenigmaromania.ro/.

Revin la emisiunea Fluturasul Strop si la realizatoarea acesteia.

fluturasul-strop

Reporter: Buna ziua, Iuliana. In primul rand iti multumesc ca ai acceptat acest interviu. Acum te voi ruga sa te prezinti.

Iuliana: Cu mare drag va salut si eu. Numele meu este Iuliana Chihaia, sunt invatatoare de 15 ani  intr-un sat din apropierea orasului Suceava si de mai bine de 4 ani, am devenit moderator la Radio Enigma Romania. Prea multe despre mine nu am sa spun, deoarece consider important sa vorbeasca faptele mele pentru mine, decat sa vorbesc eu. Si totusi trebuie sa mentionez, vorbind despre mine, ca sunt si voi fi mereu… un copil, aceasta datorandu-se copilului meu “propriu si personal” si a generatiilor de copiii ai altora, dar atat de mult si ai mei.

Reporter: Cand a fost lansata emisiunea “Fluturasul Strop” si cum a aparut acest nume?

Iuliana: Emisiunea a luat nastere dupa ce, din grila radioului nostru a disparut o alta emisiune pentru copii, “Tara lui Piticot”, moderata de o buna prietena, Patricia. Din motive personale ea s-a retras de la acest post de radio, dar m-a incurajat pe mine sa fac o noua emisiune pentru copii. Desigur ca ideea mi s-a parut minunata si am acceptat. Toate acestea se intamplau in anul 2013 si emisia de debut a fost de ziua copiilor, pe 1 Iunie.

Numele emisiunii vine din pasiunea mea pentru fluturi si din dorinta de a aduce tuturor un strop de copilarie in viata aceasta atat de asaltata de cotidian si umbrita de pierderea celei mai frumoase varste, intr-un mod prematur si definitiv.

Reporter: Ce tematica are emisiunea si cand te putem asculta?

Iuliana: Emisiunea aduce cate un strop din tot ceea ce inseamna copilarie: cantece, povesti, jocuri, concursuri, poezii, informatii utile in cadrul unor rubrici despre sanatate, inventii si inventatori. Mai sunt si altele, dar e bine sa pastram si cateva surprize…

Imi face o deosebita placere sa introduc in emisie inregistrari cu momente artistice realizate de copiii mai putin cunoscuti, de copiii pe care de obicei ii aud recitand sau cantand doar parintii, bunicii, educatorii si profesorii lor. Ascultatorii nostri sunt incantati de aceste momente pline de candoare, voiosie, entuziasm si emotie. De aceea sunt interesata de orice fel de colaborari cu parintii si educatorii care pot sa ofere astfel de inregistrari, care surprind si ofera, nu neaparat niste talente iesite din comun, ci COPILARIA in toata minunatia ei.

Emisiunea se poate asculta de obicei in fiecare sambata de la ora 12. Pot sa apara mici modificari ale programului, care sunt anuntate din timp pe site-ul nostru si pe pagina de facebook (radioenigmaromania). Cu diferite ocazii se difuzeaza si editii speciale, asa cum a fost cea dedicata zilei de 1 Decembrie.

Reporter: De ce sa asculte lumea “Fluturasul Strop”?

Iuliana: Emisiunea aceasta, fara sa fiu lipsita de modestie, as spune ca nu este pentru oricine. Mie imi place sa spun ca este pentru copii mici si pentru copii mari. De ce sa asculte? Pentru a se bucura, asa cum fac si eu, de COPILARIE.

Multumesc pentru acest interviu minunat. Daca realizatoarea emisiunii “Fluturasul Strop” de la Radio Enigma Romania v-a convins sa o ascultati, ar fi bine sa o faceti! Va dau un sfat, puteti asculta aceasta emisiune extreme de interesanta in timp ce micutii vostri isi fac temele. Cu siguranta, temele vor fi mai “amuzante” si mai usor de facut!

Lasă un răspuns