De ce ne place Oscar de la Renta?

Stiti vorba aia: iti aduci aminte de un om dupa ce a murit sau daca este pe cale sa moara. Cam asa facem si noi, doar ca astazi onoram o legenda,  nu orisice muritor! Vestea ca Oscar de la Renta a decedat pe 20 octombrie la varsta de 82 de ani a intristat multe persoane atat din sfera modei cat si din cea a filantropiei. Datorita talentului sau artistic cat si spiritului sau generos, de la Renta este astazi apreciat de milioane de oameni. Iar prin mostenirea lasata in urma va ramane un nume marcant si o legenda pentru pasionatii de moda ce vor invata din colectiile sale.

Oscar de la Renta

Sursa foto: www.google.com

Nascut in 1932, in Republica Dominicana, Oscar Aristides de la Renta Fiallo a fost unul din cei mai populari designeri din lume. Ultima sa creatie a fost rochia de mireasa realizata pentru avocata britanica Amal Alamuddin, sotia starului American George Clooney.

Ce a lasat in urma sa Oscar de la Renta?

O intrebare stupida, stiu. Mai bine ar fi: ce nu a lasat in urma sa Oscar de la Renta?

La varsta de 18 ani a parasit Republica Dominica pentru a studia pictura in Madrid. Lucrurile au decurs putin diferit fata de ce si-a propus el astfel ca intr-o scurta perioada de timp a ajuns sa isi faca ucenicia sub aripa protectoare a lui Cristobal Balenciaga. Si de aici a inceput distractia!

In 1961 a castigat prima slujba in domeniul modei la Lanvin-Castillo si in 2 ani s-a mutat la New York alaturandu-se casei de moda Elizabeth Arden. In doar 4 ani si-a lansat cu succes propria linie vestimentara. In scurt timp aceasta a devenit sinonima cu eleganta si luxul (a imbracat doamne precum Nancy Reagan, Hillary Clinto, Laura Bush). Dar el s-a gandit si la cei pentru care preturile sale erau prea piperate. Pentru ei a creat un parfum lansat in 1977.

Si pentru ca lumea modei nu era suficienta, de la Renta a acaparat si lumea artelor. A fost in consiliu Operei Metropolitane, Carnegie Hall si Channel 13 sprijinind permanent tinerii pictori cu un talent special.

Oscar de la Renta ramane unul dintre cei mai iubiti si mai apreciati designeri de moda. Iar spiritul sau modern si feminin va dainui mereu prin creatiile realizate. Voua va plac?

Lasă un răspuns