Szobi Cseh s-a Stins din Viata!

Szobi Cseh, celebrul cascador roman, nascut la data de 11 decembrie 1942 in Miercurea Ciuc, a murit noaptea trecuta la Spitalul Fundeni, unde se afla internat.

Szobi Cseh

Sursa Poza: http://ro.wikipedia.org/

Da, este adevarat. Szobi a murit in aceasta dimineata. Era la spital. Urmeaza sa il luam de la spital si sa il ducem la capela. Szobi are diploma de la presedentie ce ii confera un loc pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu. In ultima perioada boala devenise galopanta. S-a chinuit foarte tare”, a declarat, indurerata, sotia lui Szobi Cseh.

Szabi Cseh a executat cascadorii extrem de periculoase, din care amintim:
• In anul 1966, in filmul “Dacii”, a promovat pentru prima data in Romania cazaturile de la inaltime si cazaturile cu calul.
• In anul 1971, in filmul “Mihai Viteazul”, depaseste recordul mondial executand o cadere de la 13 m fara protectie la aterizare.
• In 1976, executa o cadere de la 37 metri cu spatele in jos, la furnalul de la Copsa Mica.
• In 1984, realizeaza o saritura de 80 metri cu masina in Marea Nordului.
• In anul 1985, face o saritura cu un microbuz deasupra unui lac, scufundat la 20 m, la Magdeburg. In timpul zborului, a declansat explozia microbuzului incarcat cu trotil.
• Printre cascadele cele mai cunoscute se numara o serie de cascade-unicat apartinand personajului Buza de Iepure din filmele cu Margelatu (1980-1986). Cateva din acestea sunt considerate premiere sau recorduri mondiale: saritura cu calul prin geam, cadere cu calul din cabrare, prin rostogolirea pe spate a calului si calaretului, pe versant muntos pe o inaltime de 70 m.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Sursa: Wikipedia Romania

Lasă un răspuns