Patul Electric- un pas al tehnologiei moderne

Sursa Poza: pervita.ro

Sursa Poza: pervita.ro

Patul electric, un alt pas al tehnologiei moderne, de data aceasta, in medicina. Dupa ce serialele din domeniul medicinei ne-au asaltat, captivat si informat, tehnologia zilelor noastre a dus filmul, sau cel putin o parte a acestuia, la nivel de realitate.

pat-electric

Sursa Poza: pervita.ro

Ideea de pat electric a aparut si s-a extins rapid datorita inovatiei, singura de acest fel, care permite persoanelor paralizate sa se miste.

Dispozitivul este structurat in forma unui pat normal, diferit fiind faptul ca acesta este actionat electric, cu diverse functii, printre care se numara reglarea suportului spate, suportului picioare, inaltimea patului, precum si umiditatea relativa a aerului.

Scopul acestui pat este reducerea efortului pacientului la 0. In acest sens, ii mentine starea de sanatate, ii imbunatateste starea de sanatate, circulatia sangelui, functia renala, diminueaza crampele musculare, reduce riscul aparitiei escarelor, toate acestea doar datorita pozitionarii corecte.

Patul este mobil si are posibilitatea montarii a unor baterii obisnuite, pentru a functiona si in cazul penelor de curent. In general, controlul prin telecomanda este oferit atat asistentului, cat si pacientului.

Patul este imprejmuit cu bare de metal, fiecare dintre ele putand fi controlata independent de celelalte care au rolul de a impiedica accidente precum caderea pacientului.

Odata cu aparitia din ce in ce mai multor modele de paturi electrice, acestea au capatat diverse functii, precum lampa de pat, posibilitatea de extensie a lungimii patului, compensator de saltea, degajare de caldura si multe astfel de dotari.

Lasă un răspuns