Va place sa schiati si sa vizitati atractii turistice?

Va place sa schiati si sa vizitati atractii turistice? Raspunsul cautarilor voastre se afla in Sinaia.
La o altitudine de 750-850 de metri, situata in inima muntilor, Perla Carpatilor, dupa cum mai este numita. statiunea Sinaia reprezinta paradisul sporturilor de iarna. Mai mult decat privelistile minunate pe care le ofera, partiile de ski pluseaza scenariul. Pentru amatorii de ski, instructorii sunt gata sa dea o mana de ajutor. Cat despre cei experimentati, limitele nu exista.

sinaia-peles

Sursa Poza: ro.wikipedia.org

Partiile de ski din Sinaia sunt singurele de altitudine din tara, motiv pentru care se poate schia pana in luna mai. La cote de peste 1400m, turistii pot vedea des intalnita ,,mare de nori”, fenomen care ofera senzatia de ski deasupra norilor, fenomen unic in Romania.

Daca nu sunteti fanii sportului si ati venit pentru relaxare, plimbare sau vizitarea obiectivelor turistice, sunteti inca pe drumul cel bun. Printre posibilitatile de vizitat se numara:

  • Castelul Peles, resedinta de vara a regilor Romaniei, construit pe vremea lui Carol I si unul dintre cele mai importante monumente din Europe secolului XIX. Vitraliile frumos colorate, maiestria si frumusetea lemnariei sculptate, sarile de arme, Sala Florentina/Marele Salon, decorat in stilul neorenasterii italiene atrag privirile vizitatorilor, obtinand pe deplin admiratia acestora.
  • Castelul Pelisor este situat in vecinatatea Castelului Peles, dar mai mic de dimensiune ( doar 99 de incaperi, fata de 160 de cat dispune Castelul Peles ). Amenajat ca resedinta prezidentiala si cu amprenta Reginei Maria, la care se adauga holul de onoare lambrisat cu lemn destejar, dormitorul decorat cu mobila sculptata in lemn de tei aurit, peretii impanziti cu frunze de ciulini, Pelisor se bucura de la fel de multa atentie din partea vizitatorilor.
  • Manastirea Sinaia, care cuprinte Biserica Mica, Biserica Mare, Muzeul Manastirii, precum si mormantul lui Tache Ionescu. Biserica Mare, primul lacas de cult electrificat din Romania, multumita regelui Carol I dispune de un clopot de 1700 kg. Mobilierul bisericii este sculptat, iar iconostasul, mobilele naosului si scaunele regale aurite. Unul dintre cele doua scaune poarta initialele E.D, apartinand reginei Elisabeta, iar celalalt poarta blazonul regal precum si emblema ,,Nihil sine Deo” ( ,,Nimic fara Dumnezeu” ). Arhitectura joasa a capelei precum si picturile vechi de peste 300 de ani insufla vizitatorilor fiorul religios al primelor secole ale crestinismului.
  • Casa memoriala George Enescu, resedinta compozitorului care a reusit sa faca muzica romaneasca lumii cunoscuta lumii prin cele doua ,,Rapsodii Romane”. Regina Elisabeta, mare iubitoare de arta si recunoscand talentul tanarului Enescu, i-a oferit acestuia o camera a Castelului Peles, unde acesta sa isi poata continua studiul. Castelul a reprezentat pentru George Enescu punctul de plecare in cariera sa muzicala.
  • Garile Regale, in care opreste in continuare cel mai cunoscut tren din Europa, Orient Expressul. Pe peronul garii vechi, construita in 1886 pentru regele Carol I, se afla o placa comemorativa, reprezentand amintirea primului ministru roman, Ion Gheorghe Duca, asasinat de legionari in 1933. Cea de-a doua gara, construita la ordinul regelui Carol II, motiv pentru care poarta si insemnele sale regale ( ,,CC”) , este o cladire din piatra rezervata exclusiv familiei regale, precum si a oaspetilor ei. Salonul oficial de primire gazduieste fresca realizata de Dimitrie Stiubei, inscriptionata ,,Basarab Voievod secol XIV” , ce reprezinta o vanatoare domneasca, 8 personaje in marime naturala. Din pacate acest salon nu este accesibil turistilor.

Cat despre cazare, recomand hotel Caraiman Sinaia, unde am stat de cele mai mult ori si ofera camere diversificate, dotari, servicii si facilitati de 3 stele. Recomandarea hotelului nu reprezinta doar luxul acestuia, ci si pozitionarea in centrul statiunii, fapt ce sporeste accesibilitatea catre obiectivele turistice, dar si catre telecabinele care ofera acces la partiile de ski. De asemenea, atitudinea calduroasa a personalului nu este de neglijat. Hotelul Caraiman este hotelul in care m-am simtit ca acasa, iar panorama si linistea zonei asigura o sedere excelenta. Pe profit360.ro vezi cum arata viitorul camerelor de hotel, pentru a petrece vacante minunate in Sinaia.

Lasă un răspuns