Tinuta, gesturi, atitudine – cateva sfaturi la indemana oricui

Tinuta pe care o adoptam este in primul rand o problema de autoeducare. Mersul, trebuie sa constituie o armonie de miscari pe care le face omul singur, degajat, pasind cu capul sus chiar daca este ingandurat. Dar si felul in care ne asezam pe scaun vorbeste despre noi.

stil

Sursa foto: stylejunkie.dk

A te tranti intr-un fotoliu sau pe o canapea, a nu veghea la pozitia pe care o ai, in general a fi necontrolat, iata suficiente motive pentru a fi judecat aspru. Este lipsit de eleganta a arata cu degetul un obiect si mai ales, o persoana.

Gesturile pe care le facem cu mana trebuie stapanite si urmarit sa aiba un anumit scop. Nu folositi unghiile drept scobitoare, nu introduceti degetul in nas. De asemenea, trebuie sa stiti ca trosnitul degetelor este disgratios.

Un semn de agresivitate si de nepolitete este trantitul usilor. Daca avem ceva de spus nu este neaparata nevoie sa ne facem simtita prezenta prin lovituri cu pumnul in masa, deoarece acesta este un gest vulgar.

Este inadmisibil cascatul in prezenta unor persoane straine, iar scarpinatul in cap face parte din ansamblul gesturilor urate. Conversatia nu este altceva decat mijlocul de contact verbal al celor care se gasesc impreuna, iar scopul ei este de a permita fiecaruia sa spuna ceva. Barfa este in afara oricarei politeti si nu trebuie acceptata nicaieri, nicicand si cu privire la nimeni. Aveti grija la tinuta in timpul conversatiei.

Nu e nevoie sa agitati mainile, iar pozitia capului si gesturile trebuie sa fie unele de bun simt. Participa la discutie doar daca este necesar. Se rade intotdeauna cu decenta. Este insa absolut gresit sa va acoperiti gura cu mana atunci cand radeti ceva mai tare: este un gest de falsa eleganta.

Pentru femei, este bine de stiut ca machiajul extrem de intens poate fi deranjant, astfel ca folosirea unui machiaj bio este recomandat pentru a fi cat mai naturale.

Adunate la un loc, felul in care mergem, stam asezati, privim, gesticulam, vorbim, mancam, toate acestea sunt ceea ce transmitem cu voia sau fara voia noastra. Important este, ca atunci cand mai dam gres, sa constientizam si sa ne corectam imperfectiunile.
Sursa: interferente.ro

Lasă un răspuns