Copiii – Generatia Jocurilor pe Internet

Ce tipuri de jocuri cunoastesti sau va amintiti? De-a v-ati ascuns? Ratele si vanatorii? Suna cunoscut, asa e? Astfel de jocuri erau foarte populare acum 15-20 de ani, insa acum a ramas doar numele de ele. De ce? Pentru ca au aparut foarte multe jocuri gratuite online, unde copiii pot avea acces la diverse jocuri din toate domeniile.

jocuri-online-copii

Sursa poza: brandchannel.com

Este adevarat ca aceste jocuri au avantajele lor: stimuleaza coordonarea miscarilor, coordonarea mana-ochi, solicita gandirea si imaginatia si cel mai important pentru unii parinti, sunt gratuite. Iar varietatea de jocuri existente online ii poate ajuta pe cei mici sa isi dezvolte abilitatile in diferite domenii cum ar fi cel de design (numeroase jocuri pentru fetite le indruma in alegerea tinutelor pentru manechine, dezvoltarea propriilor linii de haine etc.), gatit, lupte dar si jocuri mahjong ce se bazeaza pe dezvoltarea atentiei la detalii. Toate aceste elemente il pot stimula si ajuta pe cel mic.

Insa ce este de facut cu dezavantajele aduse de aceste jocuri? Notiunea de gratificare instantanee ce ii invata pe cei mici ca pot obtine orice fara prea mult efort, lipsa rabdarii, renuntarea dupa prima incercare, lipsa perseverentei si a motivatiei sunt elementele perfecte ce duc la cresterea unui copil rasfatat si needucat. Aceste jocuri pe calculator ii priveaza pe cei mici de exercitiul fizic atat de necesar varstei lor, de dezvoltarea vocabularului sau a culturii generale.

Pentru a evita acest dezechilibru, specialistii recomanda parintilor sa evite sa isi lase copiii la calculator sau televizor pana la varsta de 2-3 ani. In jurul varstei de 5-6 ani, copiii ar trebui sa stea maxim 30 de minute in fata televizorului si 10 minute la calculator, iar intre 7 si 10 ani ei nu ar trebui sa stea mai mult de 2 ore (cu tot cu pauze) in fata gadget-urilor. Dupa varsta de 10 ani, copiii pot petrece aproximativ 3 ore la televizor si calculator, dupa indeplinirea sarcinilor scolare.

Asadar, mare atentie cat va lasati copiii la televizor sau in fata computerelor daca vreti ca acestia sa aiba parte de o dezvoltare frumoasa si armonioasa!

Lasă un răspuns