Comunicat de Presa Promedica24

Va transmitem de presa referitor la rezultatele inregistrate de compania Promedica24, companie specializata in recrutarea de ingrijitori pentru persoane varstnice pentru Germania in primul trimestru al acestui an.

promedica24

Comunicat de presa

 Promedica24 anunță primele rezultate ale liberalizării pieței muncii în Germania
 Conform primelor informații ale companiei Promedica24, companie ce ofera servicii de îngrijire pentru bătrânii din Germania, ridicarea barierelor de pe piața forței de muncă de la începutul acestui an nu pare să fi ușurat accesul la locuri de muncă pentru doamnele din România.
 Deși ca urmare a liberalizării pieței forței de muncă începând cu 1 ianuarie 2014 era așteptată o creștere a numărului de persoane care reușesc să acceseze direct un post de îngrijitor de bătrâni în Germania, în primele luni ale anului nu s-a constatat o asemenea tendință.  Spre deosebire de locurile de muncă ce necesită cunoștințe de specialitate, cum ar fi cele din domeniul IT, pentru care companiile germane sunt dispuse să recruteze direct, în cazul locurilor de muncă pentru persoane necalificate, germanii preferă să apeleze la companii specializate. Din acest motiv, cu toate că interesul româncelor pentru astfel de locuri de muncă este mare, posibilitățile acestora de a-și găsi direct un post de îngrijitoare de bătrâni în Germania sunt limitate.
Există mai multe motive pentru care germanii sunt încă reticenți în a recruta direct îngrijitoare din România, fără sprijinul unei companii specializate. În primul rând, aceștia preferă să angajeze persoane recomandate de o companie, deoarece aceasta garantează pentru oamenii trimiși și găsesc soluții în cazul în care o persoană nu poate onora contractul până la final.
“Principalul motiv pentru care clienții din Germania preferă să angajeze prin noi și nu direct este faptul că aceștia cunosc standardele de lucru, cunosc criteriile și modalitatea de selecție ale persoanelor angajate și au garanția ca persoana îngrijită nu va rămâne niciodată singură. Chiar dacă, din diferite motive, persoana care a primit initial job-ul este nevoită să se întoarcă în România, facem tot posibilul să o înlocuim în timp util cu o altă persoană care corespunde cerințelor la cazul respectiv. Noi servim ca garant al faptului că persoana îngrijită nu va rămâne fără asistență, chiar dacă acest fapt necesită accesarea unor resurse externe.”, spune Corneliu Naforniță, Recruitment Manager la Promedica24 Romania.
Un alt motiv important pentru care oportunitățile de muncă din Germania nu sunt exploatate la maxim este atitudinea româncelor, care nu fac suficiente eforturi pentru a se pregăti în vederea unei angajări, consideră Corneliu Naforniță. Promedica24 oferă contract legal, asigurare medicală privată și toate condițiile necesare pentru ca persoanele care doresc un astfel de post să se poată pregăti serios și să poată lucra în siguranță în Germania.
Pentru persoanele cu intenții serioase, care au ca scop accesarea unui job în calitate de îngrijitoare persoane vârstnice în Germania, compania oferă cursuri gratuite de limba germană și de pregătire în ingrijirea bătrânilor, însă doar o mică parte din persoanele care doresc să muncească în Germania folosesc această oportunitate pentru a-și spori șansele de reușită. Dintr-o grupă de 12 persoane care se înscriu la cursurile de limba germană, se prezintă în medie 6, iar dintre acestea doar una finalizează cursul și poate fi angajată.
“Pentru a avea șanse reale de a fi angajată, o doamnă din România trebuie sa aibă cunoștințe de limba germană la un nivel comunicativ, astfel încât să poată apela serviciul de ambulanță sau membrii de familie ai persoanei ingrijite în cazul în care este nevoie. Cele 60 de ore oferite în cadrul cursurilor asigură un nivel acceptabil de cunoaștere a limbii germane, cu condiția ca persoana care urmează cursul să își dorească să învețe și să studieze și acasă”, precizează domnul Naforniță. Acesta consideră că dacă româncele ar trata cu mai multă seriozitate perioada de pregătire și cu mai multă responsabilitate jobul, șansele de a se angaja în Germania ar crește considerabil, având în vedere că germanii sunt din ce în ce mai deschiși la a primi forță de muncă din România.
Cu toate aceastea, pe termen lung domnul Naforniță consideră că în Germania tendința de creștere a cererii de îngrijitoare de bătrâni din România se va menține. Dacă în anul 2012 Promedica24 a înregistrat un număr de 40 de îngrijitoare active din România, în acest moment compania are 650 de îngrijitoare active, numărul acestora fiind în creștere constantă.
Despre Promedica24
Promedica24 prestează servicii de îngrijire pentru clienți individuali și instituții din Germania. În numele acestora caută și pregătește candidații pentru muncă, le asigură forma legală de muncă și le organizează șederea în străintate. Echipa Promedica24 este formată din îngrijitoare și asistente calificate precum și consultanți și recrutori care au cunoștințe bogate în ceea ce privește procedurile și standardele serviciilor medicale și de îngrijire, procedurile și standardele serviciilor de recrutare și condițiile de recrutare din fiecare țară. Promedica24 deține mai multe certificări, printre care și certificarea de calitate ISO 9001:2008.

Lasă un răspuns