Ce este hipotrofia musculara si cum se trateaza?

Corpul uman cunoaste foarte multe stagii de dezvoltare. Acesta creste, se dezvolta iar atunci cand este tratat necorespunzator, se imbolnaveste. Acest lucru ne poate face sa suferim si sa ducem o viata trista, plina de durere. Avand in vedere ca nimeni nu isi doreste asa ceva, trebuie sa avem grija de sanatatea noastra mai mult decat orice. Un exemplu de problema medicala ce ne poate afecta ritmul zilnic si poate cauza dureri ingrozitoare este hipotrofia musculara. Dar ce este hipotrofia musculara?

Sursa foto: www.gorjexclusiv.ro

Sursa foto: www.gorjexclusiv.ro

Ce este hipotrofia musculara?

Hipotrofia musculara poate fi descrisa printr-o dezvoltare insuficienta a volumului unui muschi. Acest lucru se datoreaza de obicei unei nutritii defectuase si neechilibrate. De obicei, hipotrofia musculara de inactivitate se poate manifesta prin scaderea diametrului miofibrilelor si prin tulburari trofice reversibile. Acestea pot afecta pana si sistemul locomotor.

Cum se trateaza hipotrofia musculara?

Pentru a trata cu eficacitate hipotrofia musculara pacientul trebuie sa foloseasca exercitii fizice specifice cresterii volumului si tonusului muscular. Sunt mai multe metode prin care se pot ameliora durerile si simptomele acestei afectiuni.  Kinetoterapia este una din ele. Aceasta se foloseste de exercitii pentru a dezvolta musculatura si pentru a inlatura durerile ce apar in acest caz. Totodata, se utilizeaza gimnastica electrostimulatoare pentru a produce contractii musculare prin procesul de electrostimulare.

De exemplu, electroterapia excito-motorie este o terapie ce substituie comenzile nervoase ce au fost afectate si combate hipotrofia unitatilor motorii prin cresterea recrutarii lor. In aceasta modalitate se mentin proprietatile contractile ale fibrelor musculare. Muschiul hipotrofic raspunde de obicei la forma rectangulara a curentului de frecventa redusa. Astfel, in functie de frecventa si intensitatea  curentului, contractia va fi mai slaba sau mai puternica.

Kinetoterapia, in colaborare cu masajul terapeutic aduce rezultate extraordinare in caz de inactivitate a muschiului. Rolul masajului este de a stimula tonusul muscular, de a imbunatati excitabilitatea, contractilitatea  si elasticitatea fibrelor musculare si a conditiilor de nutritie prin activarea circulatiei sanguine de la nivelul muschilor.

Sursa: sanacas.ro

Lasă un răspuns