Salutul, o regula elementara de bun simt

Nu sunt „invechita”, nici demodata, nu am nici idei preconcepute. Insa, am fost educata sa respect anumite principii si reguli de bun simt. Ma irita foarte tare atunci cand oamenii uita sa adreseze un simplu SALUT.

salutul

Photo source: buzzle.com

Cei mai multi dintre noi, am fost invatati inca de la primele cuvinte rostite, sa salutam atunci cand intalnim un cunoscut, dar nu numai. Mi-amintesc atunci cand eram mica si trebuia sa intru intr-o locuinta, la doctor, sau oriunde as fi mers, parintii imi atrageau atentia de nenumarate ori sa spun „sarut mana”, „buna ziua”…

Este o regula elementara, de bun simti sa saluti atunci cand intri intr-o incapere, sa privesti oamenii in ochi si sa spui un simplu „buna ziua”. Nu costa, nu doare si este primul impact pe care il ai cu interlocutorul. Este primul lucru pe care il faci dimineata cand te trezesti, saluti pe cei din casa ta, spunand „buna dimineata”.

Salutul este un obicei pe care ar trebui sa-l avem cu totii. Sunt de-a dreptul suparata pe oamenii care nu stiu sa adreseze un salut in momentul in care au contact cu alte persoane. Este urat, dezamagitor, lipsit de educatie si suparator sa vezi un barbat care intra intr-o incapere in care se afla femei si care, nu are bunul simt de a saluta. Nu sunt innebunita neaparat dupa sarutari de maini, linguseli si alte lucruri de acest gen, insa imi doresc sa avem barbati respectuosi.

Salutul, pana la urma, este dovada ca cei cu care ai contact sunt prezenti pentru tine. Altfel, te comporti ca un om „salbatic”, este ca si cum nimeni n-ar exista in jurul tau. A saluta, nu inseamna ca te injosesti sau ca faci un lucru denigrant. A astepta sa fii salutat nu este un semn de demnitate, ci de impolitete.

Nici varsta, nici pozitia, oricare ar fi ele, nu scutesc de a raspunde la salut. Asadar, consider ca salutul trebuie sa stea pe buzele tuturor, sa fie unul simplu, cald si n-ar strica sa fie insotit de un zambet.

Lasă un răspuns