Cei cu absente scolare nu vor mai primi ajutor social

Nu iti place la scoala, nu mai primesti bani! Cam asta pare sa fie regula cu care statul vrea sa convinga tinerii sa mearga la scoala si cu care vrea sa descurajeze abandonul scolar. Astfel, peste 40.000 de familii au pierdut ajutoarele sociale date de stat sau au primit mai putin datorita absentelor nemotivate adunate de elevi.

Sursa foto: botosaninecenzurat.ro

Sursa foto: botosaninecenzurat.ro

Conform legii daca un elev acumuleaza intr-un singur semestru maxim 19 absente nemotivate, alocatia pentru sustinerea familiei scade cu 20%. Astfel daca un elev lipseste nemotivat de 20 de ori intr-un semestru, suma se injumatateste. In cazul in care numarul orelor de chiul depaseste 20 de absente nemotivate, familia pierde ajutorul social.

Multi parinti isi recunosc neputinta atunci cand vine vorba sa-si convinga elevii sa mearga la scoala. Datorita absentelor nemotivate multe familii au ramas fara ajutorul de la stat in valoare de 240 de lei. Cele mai mari probleme sunt in orasele Iasi si Dolj, conform unor statistici facute de autoritati.

Desi in Bucuresti sunt putine familii care beneficiaza de o astfel de alocatie, inspectorul scolar trage si aici atentia asupra acestei situatii. In primele 5 luni ale anului scoalar, elevii din Bucuresti au adunat peste 2.5 milioane de absente, majoritatea elevilor chiulangii apartinand claselor a XI-a si a XII-a.

Din pacate, majoritatea celor care au foarte multe absente ajung sa abandoneze scoala cu totul. Speram ca aceasta metoda ii va convinge pe elevi sa mearga la scoala! Ce parere aveti?

Sursa: protv.ro

Lasă un răspuns