Ratele se injumatatesc din iulie

Premierul Victor Ponta a declarat astazi ca schema prin care retele se injumatatesc se va aplica incepand cu luna iulie a acestui an. Tot astazi, Ponta a mai declarat ca noul creditul fiscal va intra in vigoare dupa doi ani, incepand din anul 2016.

Sursa foto: protv.ro

Sursa foto: protv.ro

Reesalonarea imprumuturilor pentru 1 milion de romani

Guvernul estimeaza ca aceasta schema de reduceri fiscale pentru populatia cu venituri sub medie si credite bancare ar putea duce la reesalonarea imprumuturilor pentru aproape un milion de romani, iar bancile ar putea reduce ratele la credite cu pana la 4 miliarde de lei in 2014.

Actualul ministru al Finantelor, Gabriela Petrescu, a declarat: „Se va aplica, dar vreau sa o supun dezbaterii atat cu bancile, cat ai cu mediul academic. Noul plan este sa ajutam pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care sa identifice orice posibila problema. Daca sunt persoane cu venituri mici, e bine sa fie ajutati inainte ca acest imprumut sa de devina neperformant. Trebuie sa fie mai putin birocratica. Am mai schimbat formula domnului Voinea”.

Se pare ca premierul Victor Ponta este putin deranjat de declaratia ministrului, declaratia sa „intepand-o” putin pe tanara Petrescu: „Este pentru acest an, de la 1 iulie. Ministrul Finantelor a explicat un lucru care este atat de tehnic incat nu incape (in titlul stirilor – n.r.). De la 1 iulie se poate aplica acea injumatatire a ratei pe o perioada de doi ani, creditul fiscal intra în vigoare din 2016, dupa doi ani, asta incerca sa spuna ministrul, dar nu are cum sa spună in cuvinte foarte simple lucruri complicate. Incearca si ea, saraca, ce sa facem…eu sunt traducatorul”.

Schema injumatatirii ratelor a fost facuta publica pentru prima data la inceputul acestui an, in luna februarie, atunci cand premierul Victor Ponta a anuntat, la finalul discutiilor cu Fondul Monetar International, ca Guvernul va aplica un program de stimulare a consumului, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns