Renault va relansa propriul brand Alpine

Renault va relansa pe cont propriu brandul automobilelor sport Alpine, punand capat unui parteneriat cu compania britanica Caterham, care avea ca obiectiv construirea de masini sport. Reprezentantii Renault au refuzat sa comenteze terminarea acordului cu Caterham, iar oficialii companiei britanice nu au fost disponibili pentru comentarii.

Sursa foto: netcarshow.com

Sursa foto: netcarshow.com

Renault si Caterham, masini performante la preturi accesibile 

Renault si Caterham intentionau sa se foloseasca de reputatia din Formula 1 pentru a construi masini performante, cu preturi accesibile, destinate pietelor din Europa si Asia. Din pacate, echipa Caterham din Formula 1 a incheiat sezonul 2013 pe ultimul loc si nu a acumulat niciun punct de cand a intrat in acest sport, in urma cu trei ani, sub numele de Lotus Racing.

Fondatorul operatorului aerian low-cost AirAsia, Tony Fernandes, care a cumparat Caterham în 2011 si controleaza echipa din Formula 1 cu acelasi nume, a promis noi modele construite de Renault, pentru a transforma compania britanica intr-un producator de automobile premium de talie mondiala.

Fernandes a avertizat in luna ianuarie ca ar putea sa se retraga, daca lucrurile nu se vor imbunatati. Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a pus sub semnul intrebarii viitoarea contributie a Caterham la parteneriatul format cu grupul francez, in timpul unei ședințe cu caracter intern de la sfarsitul anului trecut, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Site-ul britanic Autocar a relatat weekend-ul trecut ca parteneriatul va fi oprit din cauza punctelor de vedere diferite referitoare la dezvoltarea vehiculelor. Renault a vandut in 2010 propria echipa de Formula 1, dar livreaza in continuare motoare pentru Red Bull, Lotus, Toro Rosso si Caterham.

Grupul francez vrea sa reproduca succesul masinilor sport Alpine din anii ’70, prin constructia de noi modele ale brandului la o fabrica din Dieppe, Franta.

Cei doi producatori auto au anuntat in noiembrie 2012 formarea unei companii mixte cu participatii egale, pentru proiectarea, dezvoltarea si fabricarea de automobile sport. La acea data, companiile intentionau sa lanseze primele vehicule in anul 2016.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns