Inselatorie cu locuri de munca in Germania

Mare atentie! O firma din Arad a inselat foarte multe persoane, promitandu-le un loc de munca in Germania. Pentru fiecare loc de munca firma cerea un comision de 700 de lei de persoana. Astfel au fost inselati peste 30 oameni din diverse judete ale tarii. Ei au protestat in fata sediului firmei de intermedieri locuri de munca deoarece luni dimineata ei ar fi trebuit sa plece in Germania. Cu toate acestea deplasarea nu a mai avut loc, neexistand nicio explicatie pentru aceasta actiune.

Sursa foto: ro.stiri.yahoo.com

Sursa foto: ro.stiri.yahoo.com

O femeie pagubita a declarat pentru incont.ro :”ne-au promis locuri de munca la o fabrica de paste fainoase din Germania. Trebuia sa fi plecat deja, dar nici vorba de asa ceva. E clar ca am luat teapa”. Un alt barbat a declarat ca i s-a promis un post de sofer insa nu a reusit sa obtina nimic.Pagubitii cer sa li se restituie sumele platite depunand plangere la Politie impotriva firmei.

Drept raspuns, un reprezentant al firmei de intermedieri a declarat ca oamenii care au semnat contractele nu le-au citit. Astfel firma nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care angajatorii din strainatate nu ii mai cheama la lucru in conformitate cu termenii anuntati.

Asadar, mare atentie cu cine semnati contracte de munca!

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

3 Responses to "Inselatorie cu locuri de munca in Germania"

 1. Mirela Comana  martie 28, 2014 at 8:10 am

  Am citit aceasta stire pe nenumarate site-uri , dar nu vad si articole legate de solutiile propuse. Cum putem preveni astfel de situatii? Din cate stiu , firmele nu ar trebui sa perceapa comision de la angajat. Firmele de incredere nu cer bani in avans si nici dupa. Unde poate fi gasita o lista cu firmele serioase?

  Răspunde
 2. contactibeau  martie 28, 2014 at 3:10 pm

  Aveti dreptate. Din pacate, autoritatile nu isi fac datoria. Ne vom documenta despre acest subiect si vom incerca sa va dam un raspuns.

  Răspunde
 3. Alexandru  decembrie 19, 2014 at 9:19 pm

  Aceste societati sunt tzepe, deoarece Adrian Nastase prin HG850/2002 publicat in MO628 din 23 aug. 2002, scoate de sub controlul statului roman activitatea lor, deci nu au nici o obligatie fata de beneficiar, deci adio bani.

  Răspunde

Lasă un răspuns