Rostopasca – una din comorile naturii

Ceea ce face rostopasca absolut inconfundabila intre toate plantele este laptele sau sucul galben-portocaliu, pe care planta il lasa cand o taiem sau cand o stoarcem.

Rostopasca infloreste incepand din luna mai, pe tot parcursul verii si pana in toamna. Frunzele ei sunt zimtate si se aseamna cu cele de stejar. Roastopasca prefera vecinatatea zidurilor si gardurilor. Oricat ar fi vara de secetoasa, din planta tot va curge sucul gros, galben-portocaliu, in cantitati suficiente. Rostopasca are multiple atributii. Este depurativa si ajuta la formarea sangelui, un leac de incredere in bolile hepatice. Curata atat sangele cat si ficatul, avand o influenta dintre cele mai bune si asupra metabolismului. Aceasta planta medicinala este folosita cu succes in afectiunile biliare, renale si hepatice. Rostopasca este folosita extern intratarea bolilor de cancer de piele, contra bataturilor, a negilor si a eczemelor care nu vor sa se vindece. Cataracta si petele pe cornee dispar treptat. Sucul ajuta chiar in cazul sangerarii retinei si dezlipirii de retina. Se ia o planta de rostopasca, se spala, iar tulpina ei frageda se striveste intre degetul mare si aratator umezite in prealabil. Zeama astfel obtinuta este unsa pe ochiul inchis, inspre coada ochiului. Desi nu este pusa direct in ochi, actiunea ei se comunica totusi ochiului. Se poate incerca acest tratament si pentru cataracta, vedere slaba, si in mod preventiv pentru ochii sanatosi dar supra solicitati.

Rostopasca este un dar al naturii cu un gust inconfundabil. Puternic, amarui, cu iz profund tamaduitor, ce ne readuce fericirea in trup deoarece vindeca de obicei organe precum bila si ficatul afectate de manie, nefericire, tristete.

Sursa: Tratamente naturiste

One Response to "Rostopasca – una din comorile naturii"

  1. PG  aprilie 26, 2016 at 7:54 am

    Floarea nu este de rostopasca . Floarea de rostopasca are 4 petale in forma de cruce !

    Răspunde

Lasă un răspuns