Actiunile Microsoft, un nou nivel ridicat

Actiunile Microsoft au crescut, marti, 18 martie, cu pana la 5 procente si au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, in urma informatiilor ca grupul va lansa in aceasta luna o versiune Office pentru iPad, care ar putea genera venituri de ordinul miliardelor de dolari.

Sursa foto: redorbit.com

Sursa foto: redorbit.com

Soft-ul Office pentru iPad, gratuit

Microsoft va oferi gratuit soft-ul Office pentru iPad, cu functii limitate, dar acesta poate fi imbunatatit la o versiune premium prin abonarea la Office 365, au declarat surse din cadrul Microsoft.

Actiunile Microsoft au urcat cu pana la 5% in urma divulgarii acestor informatii, la 39,9 dolari pe unitate, adaugand 15 miliarde de dolari la capitalizarea de piata a grupului.

De la numirea in functia de director general a lui Satya Nadella, pe 4 februarie, titlurile Microsoft au crescut cu circa 10%. Ultima oara cand actiunile Microsoft au atins 40 de dolari pe unitate a fost in luna iulie 2000.

Evenimentul din 27 martie va marca prima aparitie publica a lui Nadella la o lansare a unui produs, de la numirea sa in functia de chief executive officer (CEO –  cea mai inalta din cadrul majoritatii oragnizatiilor), luna trecuta, in locul lui Steve Ballmer.

Prezenta sa in cadrul Microsoft scoate in evidenta incercarea Microsoft de a se afirma pe piata soft-urilor destinate dispozitivelor mobile.

Microsoft a lansat anul trecut versiuni contra-cost ale Office pentru iPhone si a creat diverse aplicatii pentru iPad. Compania are insa probleme sa echilibreze eforturile de promovare a sistemului de operare Windows pentru dispozitivele mobile cu vanzarea de aplicatii pentru sisteme de operare concurente, care domina piata actuala.

In prima zi a mandatului sau de CEO, Satya Nadella a subliniat concentrarea Microsoft pe dispozitive si servicii cloud, afirmand ca aceste prioritati vor sustine dezvoltarea Microsoft.

Microisoft este cea mai mare producatoare de software din lume. Compania are sediul in Redmond, Washington, SUA. Este o companie care dezvolta, produce, licentiaza si face intretinerea la o gama larga de servicii, in principal, legate de calculatoare.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns