Autostrada Sibiu-Pitesti a redevenit o prioritate pentru Guvern?

Tronsonul de autrostrada dintre Sibiu si Pitesti a redevenit esential pentru Guvern. Se pare ca acesta este cel care va sustine succesul uzinei Dacia si va incuraja cresterea exporturilor romanesti. Din acest motiv Guvernul a decis sa depuna mai mult efort in ceea ce priveste imbunatatirea autostrazii.

Sursa foto: automarket.ro

Sursa foto: automarket.ro

Desi au existat mai multe discutii contradictorii in ultima vreme legate de eliminarea proiectului din planurile de constructie de drumuri ce se vor desfasura in viitorul apropiat in favoarea autostrazii ce strabate Valea Prahovei, ministrul Dan Sova a anuntat ca autostrada ce leaga Pitesti de Sibiu este de fapt prioritara si va fi construita.

Dintr-un document oficial eliberat de Guvernul Romaniei rezulta ca se intentioneaza obtinerea unei finantari pentru acest segment de drum cat mai curand.

Astfel, primul pas cu care Guvernul intentioneaza sa inceapa este finalizarea si darea in exploatare a autostrazilor aflate pe axa Nadlac-Arad-Timisoara-Lugoj-Sebes-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta. Totodata, din documentul respectiv rezulta ca toate lucrarile aflate in curs de executie trebuie terminate pana la sfarsitul anului viitor.

Intre timp vor fi demarcate si lucrarile pentru constructia sectorului de autostrada Sibiu-Pitesti iar mai apoi vor fi demarate si lucrarile pentru segmentele Timisoara-Lugoj-Drobeta Turnu Severin- Calafat- Craiova-Bucuresti. Din acest segment se vrea si o ramificatie dinspre Timisoara spre Moravita.

In continuare, planurile autoritatilor implica segmentul Bucuresti-Ploiesti-Buzau-Bacau-Suceava-Granita Ucraina. In cazul acestei autostrazi va exista o ramificatie ce va lega Bucuresti de Giurgiu. Granita cu Moldova se va intersecta cu  autostrada la Ungheni, pe traseul Sebes-Turda-Tg Mures-Targu Neaamt-Iasi, iar Sibiu va fi conectat de Bacau si Brasov prin autostrada.  Momentan nu exista un termen limita ale finalizarii acestor lucrari. Ramane de vazut cat timp va dura si acest nou proiect. Speram sa mai prindem acele vremuri!

Sursa: hotnews.ro, automarket.ro

Lasă un răspuns