Noi stim ce vrem si n-avem timp de vaicareli

Se zice ca binele la bine trage si raul la si mai rau. Suntem ceea ce ne dorim sa fim si suntem responsabili pentru ceea ce traim. Gandurile optimiste vor atrage binele in viata in noastra, iar raul vine o data cu gandurile pesimiste.

viitor-senin

Sursa poza: fineartamerica.com

Cu cat imbratisezi mai devreme faptul ca esti singura responsabila de ceea ce traiesti, cu atat vei trai mai usor si mai frumos alaturi de oamenii si experientele pe care ti le doresti. Indiferent de obstacolele pe care viata ni le ofera, nu ar trebui sa ne temem. Frica nu ajuta, din contra ne face sa dam doi pasi inapoi. Suspiciosii cantaresc de prea multe ori pana vor lua o decizie si cand o vor lua, s-ar putea sa fie prea tarziu, iar sansa sa le fuga printre degete.

Neincrederea, in primul rand in tine si in oameni nu face altceva decat sa iti suprime sansele in ochii celorlalti. Victimizarea apartine oamenilor lasi, iar noi nu suntem lasi. Noi stim ce vrem si n-avem timp de vaicareli! Pentru noi nu exista nu pot.

Exista doar vreau si pot! N-avem timp sa rumegam la ce-am facut si n-a fost bine. Am stabilit greselile la momentul respectiv, acum insa am depasit aceasta etapa si mergem mai departe. Pana la urma pentru ce sa-i tot condamnam pe cei din jurul nostru pentru esecurile noastre. Dar noi? Noi insine de ce-ar trebui sa ne putem la zid?

A gresi e omeneste… insa, mare grija cu perpetuarea greselilor. Acolo devine o problema demna de luat in considerare. De ce atatea griji, resentimente, nemultumiri si suspiciuni? Pentru ce? E timpul sa facem pact cu faptele, gandurile si actiunile negative.

Viitorul e senin, iar energiile pozitive vin sa ne refaca sufletul si sa ne lumineze mintea. Viata ne invata cateo lectie importanta, in fiecare zi, in fiecare clipa. Noi trebuie doar sa iesim din carapacea gandurilor intunecate si sa primim in inimile noastre invataturile.

Trebuie sa intelegem cine suntem si ce avem de facut, pentru ca faptele noastre reflecta ceea ce suntem noi. N-avem timp sa irosim viata si din fiecare intamplare avem cate ceva de invatat, iar slabiciunile recunoscute si asumate, ne vor transforma in cel mai puternic om de pe pamant.

Chiar daca gresim, picam, ne doare groaznic… apoi ne scuturam, ne ridicam si-o luam iar de la capat pentru ca din suferinta invatam si devenim mai buni, mai onesti, mai responsabili si mai echilibrati.
In final, vom pastra numai ceea ce iubim. Vom iubi numai ceea ce intelegem. Vom intelege numai ceea ce suntem invatati„-Baba Dioum.

Lasă un răspuns