Poveste de iubire oficializata sau nu

Povestea incepe cu un el si o ea. Desigur, este vorba despre o poveste de iubire in care nu exista dubii asupra sentimentelor pe care si le poarta ambii parteneri. Partea frumoasa apare in momentul in care rodul iubirii lor se fructifica prin aparitia unui copil.

casatorie-sau-nu

Sursa poza: ibtimes.com

Dar, vai! Ei nu sunt casatoriti! E cazul sa ne panicam sau se poate derula o poveste de iubire chiar daca si-a facut aparitia un copil? Parerile sunt impartite, insa cert este ca exista in intreaga lume o multime de cupluri care sustin ca legatura lor este mai valoroasa decat o hartie semnata la primarie. Dar ce te faci cand copiii iti pun intrebari in legatura cu relatia voastra neconcretizata?

Ce te faci cand copiii sunt intrebati de prietenii lor: „de ce pe mama ta o cheama altfel decat pe tatal tau”? Probabil ca, de dragul celor mici si pentru a nu-i pune in situatii dificile, veti decide sa oficializati relatia. Pe de alta parte, parintii unuia dintre parteneri, sau chiar ai amandurora, este posibil sa insiste pentru a face lucrurile ca la carte in legatura cu relatia voastra: fie de gura lumii, fie pentru faptul ca a trai in concubinaj este un pacat.

De asemenea, faptul ca va iubiti extrem de mult si va casatoriti nu garanteaza ca sentimentele nu se vor schimba in timp, iar amenintarea divortului poate plana asupra oricarui cuplu. Principala teama a partenerilor este aceea ca in urma unei posibile despartiri, copiii se vor simti raniti si intristati. In plus, exista si foarte multe cupluri care isi promit mult prea repede dragoste eterna si nu reusesc sa isi respecte angajamentul deloc.

Pana la urma, oficializarea unei relatii este o decizie care apartine fiecarui cuplu in parte. Important este sa constientizam adevarata valoare a unei casnicii si sa nu uitam de respect, dragoste si intelepciune, lucruri care sunt mai presus decat orice juramant.

Lasă un răspuns