De ce frumusetea?

S-a demonstrat stiintific ca oamenii sunt judecati de semenii lor, in special dupa aspectul fizic. Cei frumosi sunt intr-adevar avantajati, din toate punctele de vedere. De la slujbe mai bune la sentinte mai blande in instanta, oamenii considerati frumosi, atragatori, sunt in mod clar favorizati.

Nu este insa ceva intentionat, ci subconstient, iar explicatia este acum bine argumentata stiintific.

S-a demonstrat ca oamenii cauta chipuri frumoase pentru ca atunci creierul le ofera o senzatie de multumire, de unde si zicala “ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place”.

Imi dau seama ca uneori, din dorinta de a face bine, am incercat sa fac cunostinta unei prietene cu un alt prieten, ambii fiind singuri si dornici de a avea pe cineva.

Joanna Krupa Benchwarmer 2008
Foter / CC BY-SA

Desi initial mi se spunea “n-am si eu pe cineva bun ca mine, sunt singura si nu-mi place”, totusi in momentul in care spui “iti fac eu cunostinta cu cineva”, prima intrebare care ti se adreseaza este “Si cum arata?”.

Este clar ca oamenii iubesc frumosul, este evident ca interfata conteaza cel mai mult. Mai nou, barbatii prefera papusi Barbie, pentru a defila cu ele in vazul prietenilor, doar asa putandu-si arata adevarata “valoare”.

Din pacate, in zilele noastre, frumusetea nu mai inseamna puritate, simplitate, inocenta. Cu voia sau fara voia lor, barbatii au ajuns sa iubeasca femeia modificata datorita chirurgiei plastice, iar coperta cu care se afiseaza trebuie sa fie un machiaj strident, haine mulate si tocuri incomode.

Ar trebui sa fim sincere cu noi, sa cugetam o clipa si sa ne raspundem sincer ce ne dorim? Tuturor ne place frumosul, dar de aici pana la faptul ca ne mintim singuri, ca suntem ceea ce nu suntem, e cale lunga.

In ochii fiecaruia dintre noi, frumusetea inseamna altceva, de unde si vorba “e frumos ce-mi place mie” si suntem liberi sa decidem ce si cine este frumos pentru noi.

Concluzia este ca, interactiunile noastre sociale sunt influentate de aspectul fizic, iar evolutia speciei a decis sa cautam parteneri cat mai atragatori.

Lasă un răspuns