Tanar ciclist si-a pierdut viata

Un tanar ciclist  si-a pierdut viata in urma unui accident vascular cerebral. Decesul rutierul Yerlan Pernebekov, in varsta de doar 19 ani, s-a produs in Ecuador, unde acesta se afla alaturi de echipa sa, Astana, in cantonament. In ultimele clipe de viata, alaturi de tanar s-a aflat in antrenorul sau, Vladimir Remyga.

Sursa foto: inform.kz

Sursa foto: inform.kz

 

Campion la ciclism

Tanarul ciclist, originar din Kazahstan, a castigat Campionatul Asiei de juniori la ciclism pe sosea in 2013 si Campionatul din Kazahstan, tot in 2013. De asemenea, acesta a mai participat si la Campionatul Mondial de Ciclism de anul trecut. Moartea tanarului ciclist a venit ca un soc pentru antrenor si pentru colegii acestuia, alaturi de care se afla in cantonament.
Antrenorul lui Pernebekov a declarat ca tanarul se plangea de dureri de cap de vineri, dupa ce s-au finalizar antrenamentele. El a fost transportat de urgenta la spital chiar in acea zi. Nimeni nu se astepta la ce avea sa urmeze. Ciclistului i s-a spart un vas de sange, medicii l-au bagat in coma indusa, dar tanarul campion nu s-a mai trezit. Acesta a decedat din cauza unui accident vascular cerebral.

Echipa Astana si-a manifestat condoleantele printr-un comunicat de presa: ”Echipa Astana isi exprima condoleante sincere familiei si celor care l-au iubit pe Yerlan Pernebekov. Moartea sa este o pierdere enorma pentru noi, dar si pentru ciclismul din Kazahstan. Yerlan va fi tinut minte ca un tanar bun si muncitor, care zambea in fata provocarilor – un tanar care visa la victorii marete. Yerlan era mandria si bucuria familiei sale si a prietenilor sai. Amintirea sa va ramane mereu in inimile noastre”.

Yerlan Pernebekov s-a nascut pe 16 iunie 1995, in Kazahstan. Datorita performantelor atinse anul trecut, tanarul ciclist a intrat in vizorul celor de la Astana Continental, echipa din care a facut parte de la inceputul acestui an. Din nefericire, decesul prematur l-a impiedicat sa repete sau sa depaseasca perfomantele de anul trecut.

Surse: stiri.yahoo.com

Lasă un răspuns