Un elev a fost exmatriculat dupa ce a organizat un mars

Aaron Parfitt a organizat un protest impotriva metodelor de predare desfasurate in scoala sa si impotriva temelor insuficiente acordate elevilor. El a condus 100 de elevi intr-un mars desfasurat la liceul Bispham din Blackpool. Profesorii nu au fost de acord cu acest mars astfel ca l-au exmatriculat pentru 2 zile in decursul saptamanii trecute. Acum, elevul sustine ca a fost din nou exmatriculat din cauza acelui protest.

Sursa foto: metro.co.uk

Sursa foto: metro.co.uk

Aaron Parfitt in varsta de 14 ani este privit ca un „conducator al cruciadelor”. El a stat in fruntea a 100 de elevi in timpul unui mars la liceul Bispham in Blackpool, miercurea trecuta. In ciuda dorintei lui de a studia, Aaron a fost exmatriculat de la scoala pentru 2 zile, iar acum sustine ca a fost din nou exmatriculat dupa o intalnire intre mama sa si profesorii liceului.

Initial Aaron a contactat consiliul Blackpool si Ofsted cu scopul de a atrage atentia asupra calitatii predarii inainte de a-si pierde rabdare si de a organiza acel mars. Astfel el a fost exmatriculat pentru 2 zile (joi si vineri), insa cand s-a intors la scoala luni el a fost anuntat ca este din nou exmatriculat.

Mama copilului a declarat, furioasa: “El doar incerca sa isi faca dreptate, lui si colegilor sai si apoi i s-a spus sa nu mai vina la scoala pentru 2 zile. Am primit un mesaj vocal de la scoala in care imi spuneau ca Aaron a fost exclus pentru 2 zile si ca urmeaza sa ma sune inapoi sa vorbim despre ce a facut Aaron.”

Aaron spune ca s-a simtit fortat sa intreprinda acel mars dupa ce a fost dezamagit de conducerea departamentelor de matematica si de actorie.

El a declarat: “Am picat examenul la matematica si eram foarte ingrijorat pentru ca vroiam sa ma asigur ca sunt capabil sa fac treaba asa cum trebuie. Am schimbat foarte multi profesori si nu primeam suficiente teme asa ca am decis sa anunt consiliul si Ofsted, sa vad daca ma pot ajuta intr-un fel sau altul.”

Vazand ca plangerile sale nu au niciun rezultat, Aaron a decis sa nu mearga la lectii. In cel mai scurt timp l-au urmat aproximativ 100 de elevi care mai apoi l-au felicitat pentru gestul sau.

Este trist cand un copil trebuie sa atraga atentia adultilor legat de faptul ca nu i se acorda suficienta atentie si materiale informative. Insa initiativa are un scop nobil si speram ca profesorii acestei scoli vor invata ceva din aceasta manifestare.

Sursa: dailymail.co.uk

Lasă un răspuns