Doamna invatatoare – cea de-a doua mama

Daca prichindeii vostri au depasit perioada anilor petrecuti la gradiniti si au pasit sfiosi spre scoala, inseamna ca din acest moment, pasii le vor fi indrumati de doamna invatatoare. De cele mai multe ori, doamna invatatoare ajunge usor la inima micutilor scolarei, isi dedica cu pasiune timpul si ii invata tot ce este mai bine, cu alte cuvinte este cea care le modeleaza intr-o mare proportie personalitatea.

invatatoare

Sursa poza: depici.ro

Este acea persoana de care multi baietei se indragostesc si ale carei gesturi sunt copiate adesea de fetite. Unii parinti fac greseli fata de invatatori, care ar trebui evitate. De pilda, evitati sa va plangeti de situatia de acasa, in cazul in care aveti probleme. Invatatoarea nu este consilier matrimonial. Activitatea intelectuala a copilului tau trebuie sa fie preocuparea ta principala, iar oricare alt subiect trebuie sa cada pe locul doi, in comparatie cu acesta.

Chiar daca lucreaza in permanenta cu cei mici, nu-i spune invatatoarei ca meseria ei este dragalasa. Nu-i place acest lucru si se abtine sa-ti faca aceasta precizare, din politete.

Chiar daca este constienta ca cei mici au la dispozitie multe instrumente pe care le pot folosi pentru a obtine informatii, invatatoarea considera ca experienta ei valoreaza mai mult. Nu-i cere sa se ocupe in mod special de copilul tau, deoarece intr-o clasa sunt multi copii, iar acest lucru nu este corect nici fata de ea, nici fata de colegii de clasa ai copilului tau.

Este deranjant sa dati copiilor telefoanele mobile la scoala, daca in prealabil nu i-ati invatat ca in timpul orelor nu au voie sa se joace sau sa trimita mesaje. De asemenea, micutii trebuie invatati sa nu divulge la scoala anumite secrete din casa. Ei trebuie sa stie sa faca diferenta dintre familie si mediul educational. Nu trebuie sa aveti un comportament impulsiv fata de faptul ca micutul vostru primeste diverse teste si lucrari de control, deoarece acestea fac parte din programa scoalara si niciun invatator nu are nimic personal cu el in momentul in care il prinde cu lectia neinvatata si ii da o nota mica.

Invatatoarea poate tine rolul de mama, tata, psiholog, prieten si sfatuitor in fiecare zi. Ea face atat de multe pentru micutul tau si este apreciata pentru atat de putine, incat aceasta lipsa de recunostinta poate deveni suparatoare uneori. Pentru a evita anumite stari tensionate si pentru a elimina conflictele, invatatoarele nu spun tot ceea ce le deranjeaza in cadrul sedintelor. Este de apreciat faptul ca au grija de micutii nostri, se ocupa de educatia lor si isi amintesc intotdeauna cu placere de copiii veseli si politicosi.

Nu putem ramane indiferenti si merita sa ne plecam capetele in fata cadrelor didactice care isi pun amprenta asupra caracterului copiilor nostri.

Lasă un răspuns