Cele mai rapide masini din Cartea Recordurilor

Toata lumea isi doreste sa testeze masini rapide, frumoase, confortabile si sigure. Din pacate toate aceste caracteristici nu se gasesc la o singura masina. De ce? Pai in cazul in care o masina e rapida, frumoasa si confortabila, cu siguranta nu este sigura. Dar asta nu se intampla din cauza ei, ci din cauza soferului care considera ca are lumea la picioare atunci cand conduce un Ferrari, de exemplu. Din acest motiv, producatorii din industria auto construiesc masini care sa indeplineasca toate criteriile de mai sus si care sunt destinate doar unui public select si dornic de adrenalina. Din dorinta de a vedea cine poate castiga titlul de „cea mai cea” masina a fost realizat un top cu cele mai rapide masini. Cine credeti ca a castigat?

Sursa foto: promotor.ro

Sursa foto: promotor.ro

5. Keating TKR –  acesta a reusit performanta de a prinde 418,59 km/h in 2009. Cu un motor V8 biturbo de 7,0 litri și 2.002 CP nici nu putem sa ne indoim de rezultatele sale, nu? Dar ca orice masina care se respecta, aceasta bijuterie are un pret de pornire de la 350.000 de euro.

4. Hennessey Venom GT – micuta furie argintie a devenit în 2014 cea mai rapida masina de serie din lume. Dar neoficial, Cartea Recordurilor neomologând viteza de 435,51 kmh. Așa încât rămâne valabilă valoarea de 427,6 km/h, obținută în 2013.

3. Bugatti Veyron Super Sport – Bugatti a fost construit conform cerintelor Guiness Book, obtinand in 2010 titlul mult dorit cu viteza maxima de 434 km/h. Cu toate acestea, cele 30 de exemplare construite sunt limitate electronic la 415 km/h. Sa fie oare magie?

2. Koenigsegg Agera R – aceasta Agera a reusit in 2012 o performanta extraordinara : 440 km/h. Asta s-a intamplat dupa ce a primit o serie de upgrade-uri tehnice ce au ajutat-o sa aiba o putere maxima de 1.140 CP. Cu toate acestea, toata lumea este entuziasmata sa vada ce poate face versiunea Koenigsegg One:1, care a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva 2014 cu 1.360 CP!

1. SSC Ultimate Aero XT – intr-un final, primul loc este ocupat de SSC Ultimate Aero XT. Aceasta este editia speciala realizata pentru finalul carierei sale. Viteza maxima atinsa este de 443 km/h si este in curs de omologare de catre reprezentantii Cartii Recordurilor.

Ce parere aveti de castigator? Merita?

Sursa: promotor.ro

Lasă un răspuns